• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Canik Belediyesi’nden Gazetecilere Yemek

Canik Belediyesi’nden Gazetecilere Yemek
Samsun'da görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile çalışanları, Canik Belediyesi tarafından "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler...

Samsun'da görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile çalışanları, Canik Belediyesi tarafından "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Canik Belediyesi tarafından Altın Meşe Park'ta düzenlenen yemeğe Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, BİK İl Müdürü Mustafa Bayraktar, Basın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Musa Öztürk, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile basın çalışanları katıldı.

"HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALIDIR"

Samimi bir havada gerçekleşen yemekte basın mensupları ile sohbet eden Başkan Osman Genç, yemek sonrası yaptığı konuşmada ise Samsun basının şehir için önemine işaret etti. Samsun'un geçmişte önemli bir ticaret, kültür, sanat merkezi olduğuna vurgu yapan Genç, "Samsun'un her dinamiği bu şehri daha ileri götürme noktasında görevini yapmalıdır. 3. bin yılın başlarında dünya yeniden şekillenirken, şehir olarak da tıpkı 19 Mayıs 1919'da olduğu gibi Türkiye'nin büyük bir ülke olmasına öncü olmalıyız. Bunun gerçekleşmesinde basın da çok önemlidir" dedi.

"TECRÜBEMİZİ BASIN İÇİN KULLANDIK"

Canik Belediyesi olarak sempozyum ve çalıştay düzenleme konusunda tecrübeli olduklarını da ifade eden Genç, "Bu tecrübemizi yaklaşık 12 yıldır birlikte çalıştığımız basın mensubu arkadaşlarımız için de kullanmak istedik. Düzenlediğimiz "Canik Basın Çalıştayı" ve "Basının Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu panelimiz inanıyorum ki basın mensubu arkadaşlarımızın sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında bir anahtar olacaktır. Basın Çalıştayı'ndan çıkacak sonucu kitap haline getireceğiz ve bu kitabı basın sektörü ile ilgili bütün kurum ve kuruluşlara ulaştıracağız. Hem çalıştay hem de panelin düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BASIN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ İCRA EDİYOR"

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey de, "Gazetecilik önemli ve çok zor bir meslektir. Çalışan gazetecilerin; çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve gazetecilerin özgür çalışması da bir o kadar önemlidir. Eğer bir gazeteci haberine giderken rahat bir şekilde gidebiliyorsa, eğer bir gazeteci haberini rahat bir kafayla yazabiliyorsa biz o zaman daha nitelikli bir işten bahsedebiliriz. Onun için bunun mücadelesini vermek lazım. Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi noktasında gayret göstermek lazım. Yasama, yürütme, yargının yanında dördüncü bir güç olarak gazetecilikten bahsediyoruz. Gazetecilik çok ciddi bir denetim ve kontrol mekanizmasıdır. Basın bu anlamda çok önemli bir görevi icra ediyor" şeklinde konuştu.

Yemek protokol üyelerinin ve basın mensuplarının birlikte hatıra fotoğrafı çektinmesinin ardından sonra erdi.

Canik Belediyesi’nden Gazetecilere Yemek

Canik Belediyesi’nden Gazetecilere Yemek

Canik Belediyesi’nden Gazetecilere Yemek

Canik Belediyesi’nden Gazetecilere Yemek

Canik Belediyesi’nden Gazetecilere Yemek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim