• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Caner'i yakacak rapor

Caner'i yakacak rapor
Fenerbahçe-Trabzonspor maçının hakemi Bülent Yıldırım’ın, bazı pozisyonlarda yaşadığı sıkıntının etkisiyle yanlış kararlar verdiği tartışılırken, en önemli icraatlarından biri, maç bitimi Caner Erkin'e gösterdiği kırmızı kart oldu.

Hürriyet Gazetesi'nden Ali Naci Küçük'ün haberine göre; Yıldırım, önceden sarı kartı bulunan Caner’e ikinci sarıdan değil, doğrudan kırmızı kart çıkardı. Gerekçesi ise Fenerbahçeli futbolcunun, yanına gelerek sarfettiği sözlerdi. Caner’in hakemlere tepkisi, maçın hemen ardından gazetecilere “Allah sizi kahretmesin” dediği şeklinde yansıdı. Hakem Bülent Yıldırım’ın ise raporunda bu konuşmayı farklı yazdığı ortaya çıktı.

Yıldırım’ın dün Futbol Federasyonu’na ulaşan raporunda, Caner’in kendisi ve yardımcılarına, “Allah hepinizin belasını versin” dediği yer alıyor. TFF Hukuk Kurulu ve PFDK, Caner Erkin hakkındaki işlemi, Bülent Yıldırım’ın bu raporuna göre yapacak.

"HAKEMİN HATASI EGEMEN'İ ATMAMAKTI"

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım’ın performansını değerlendirdi. Aslan “Yıldırım’ın tek hatası Egemen Korkmaz’ı oyundan atmamasıydı” ifadelerini kullandı.

'EMRE KRİTERİ'NE GÖRE CEZASI 1 MAÇ

PFDK’nın, Emre gibi Caner’in sözlerini de “Beddua” olarak değerlendirmesi bekleniyor.

11. haftada Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında hakem raporunda, hakemlere “Allah belanı versin” ve ”Allah sizi bildiği gibi yapsın” dediği yazan Emre Belözoğlu’na, PFDK 1 maç ceza vermişti. Emre’nin sözlerini “hakaret” olarak değil, “beddua” ve “sportmenliğe aykırılık” diye gören kurulun, Caner için de benzer tutum takınacağı öğrenildi.
Buna göre, Hukuk Kurulu, Caner’i standart olarak hakaretten PFDK’ya sevk edecek. Ancak PFDK, hakemin raporunu da göz önünde bulunduracak ve Caner’in “Allah hepinizin belasını versin” ifadesiyle hakaret değil, bedduada ettiği gerekçesiyle 1 maçtan fazla ceza vermeyecek.

CEZAYI KUPADA ÇEKECEK

Caner, alacağı 1 maçlık cezayı, çarşamba günkü kupa maçında cekecek ve ligde Rize maçında forma giyebilecek.

HAKEMİN KİŞİLİĞİNE HAKARET ETMEDİM

Caner, puan kaybı nedeniyle tepki göstermesinin doğal olduğunu, kırmızı kartı haksız bulduğunu söyledi. Fenerbahçeli oyuncu, karşılaşma sonrası soyunma odasının en üzgün isimlerinden biriydi. Arkadaşlarına, kendisine gösterilen kırmızı kartı anlamadığını söyleyen Erkin, kaybettikleri puan nedeniyle duydukları üzüntü yüzünden tepki göstermesinin doğal olduğunu söyledi. Bu tarz sözlerin asla hakemlerin kişiliğine yönelik olmadığını belirten Caner, bu nedenle kırmızı kartı anlamadığını ve haksız bulduğunu belirtti.

GÖZLEMCİNİN HAKEME NOTU: 8.4

Fenerbahçe-Trabzon maçının gözlemcisi Sabri Çelik, Bülent Yıldırım’a “İyi” not verdi. Bülent Yıldırım, önceki günkü maçta, penaltı tartışması nedeniyle Fenerbahçe’nin, gösterdiği sarı kartlar ve Egemen’in Aykut’a tokatına kırmızı çıkarmadığı gerekçesiyle de Trabzonspor’un tepkisini çekti. Peki, Futbol Federasyonu’nun esas aldığı hakem gözlemcisinin değerlendirmesi nasıldı? Gözlemci Çelik, Yıldırım’a 8.4 not verdi. Yani Çelik’e göre, Yıldırım iyi bir performans gösterdi.

HAKEM NOTLARI NE ANLAMA GELİYOR?
9-10 Mükemmel Performans (Eksiksiz)
8.5-8.9 Çok İyi (Övgüye değer performans)
8.3-8.4 İyi. Beklenen performans
8.2 Tatminkar. Geliştirilecek küçük noktalar
8.0-8.1 Tatminkar. Geliştirilecek önemli noktalar
7.9 Bariz önemli bir hata, aksi takdirde 8.3+
7.8 Bariz önemli bir hata, aksi takdirde 8.0 - 8.2
7.5-7.7 Tatminkar (İyileştirilmesi gerekiyor.)
7.4 Yetersiz (beklenenin altında)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim