• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Çan’da Çarşı Camii yeni şadırvanı hizmete girdi

Çan’da Çarşı Camii yeni şadırvanı hizmete girdi
Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Çan Belediyesi'nin, Çarşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte yürüttüğü çalışmaların neticesinde Çan...

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Çan Belediyesi'nin, Çarşı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile birlikte yürüttüğü çalışmaların neticesinde Çan Merkez Çarşı Camii'ne modern imkanlarla donatılmış yeni bir şadırvan kazandırıldı.

Bugün Cuma namazının ardından yapımı tamamlanan yeni şadırvan ve yeni çevre düzenlemeleri törenle hizmete girdi. Çarşı Camiinde gerçekleştirilen açılış törenine Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan, Cami Derneği Başkanı Yusuf Eker ve bir çok sivil toplum kuruluşu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Cami Derneği Başkanı Yusuf Eker'in Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'ya teşekkür plaketi takdim etmesiyle başladı. Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'nun konuşmalarıyla devam eden açılış töreni AK Parti Çan İlçe Başkanı Murat Okan'ın konuşması ve İlçe Müftüsü Metin Güvenir'in yaptırdığı dua ile sona erdi. Çan Belediyesi'nin pilav ikramı gerçekleştirdiği programa halktan da geniş bir katılım gerçekleşti.

Konuşmasında Kudüs meselesine de değinen Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Güzel bir Cuma gününde yine böyle güzel bir mekânın açılış töreninde hep birlikteyiz. Bugün açılışını yaptığımız eserde özellikle cami derneğimize ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Ciddi katkıları oldu cami derneğimizin ve hayırseverlerimizin. Düğün salonlarını, kafeteryaları güzel yapmaya çalışırız değil mi. Ama ben şuna inanıyorum ibadet edilen yerler en kıymetli yerler ve daha lüks ve nezih olmalı. İşte burada abdest almaya gelen kişi en temiz en rahat yerde abdestini almalı. O bu kıymeti hak ediyor bence. Bu anlamda baktığımızda hamdolsun camilerimizde ciddi sıkıntılarımız yok. Bundan sonra da yine bizim girişimlerimizle, hayırseverlerin girişimiyle daha da güzel şeyler olacak inşallah" dedi.

Sözlerine son günlerdeki Kudüs meselesiyle devam eden Başkan Kuzu, "Kudüs için içimiz kan ağlıyor. Kudüs sadece yeryüzündeki bir şehir değil bakın öyle bakmıyoruz olaya. Ki şunu biliyoruz; Abdülhamid Han'ın bir sözü var; Mekke Allah'ın haremidir, Medine peygamberin haremidir, Kudüs ise bütün Müslümanların haremidir ve namusudur! diyor. Onun için Kudüs bizim namusumuz bakın. Hepimizin malumu Kudüs birileri tarafından İsrail'in başkenti ilan edildi. Bizim gözümüzde gönlümüzde böyle bir şey asla kabul edilemez. Bu Cuma vakti tüm Müslümanların Kudüs için dua ettiğinden eminim ben. İnşallah rabbim bu duaların yüzü suyu hürmetine Kudüs'ü işgalden kurtarır" dedi.

Program konuşmaların ardından kurdele kesimi ve pilav ikramıyla sona erdi.

Çan’da Çarşı Camii yeni şadırvanı hizmete girdi

Çan’da Çarşı Camii yeni şadırvanı hizmete girdi

Çan’da Çarşı Camii yeni şadırvanı hizmete girdi

Çan’da Çarşı Camii yeni şadırvanı hizmete girdi

Çan’da Çarşı Camii yeni şadırvanı hizmete girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim