• BIST 9142.4
  • Altın 2321.249
  • Dolar 32.3855
  • Euro 34.8742
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 15 °C

Çanakkale’yi Uçuracak Yatırımın Detayları Öz Çekimle Ortaya Çıktı

Çanakkale’yi Uçuracak Yatırımın Detayları Öz Çekimle Ortaya Çıktı
AK Parti Grup Başkan vekili Av. Turan, Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu ile birlikte katıldığı Hollanda ziyaretinden müjde ile döndü.

AK Parti Grup Başkan vekili Av. Turan, Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu ile birlikte katıldığı Hollanda ziyaretinden müjde ile döndü. Komşu il Balıkesir" in Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Hollanda yolculuğu boyunca, Dünyanın ikinci büyük limanı üzerine konuştuğu öğrenilen AK Parti Grup başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Turan'ın; "Yapımı için kararlar tamam" dediği öğrenildi.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Hollanda" ya uçan ve yolculuk esnasında da paylaştığı bir öz çekim ile Çanakkale'yi uçuracak projenin detaylarını uçarken verdiği anlaşılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Turan, "20 Milyar dolarlık yatırım ile dünyanın ikinci büyük limanına sahip olacağız" diye konuştu.

Başbakanlık VİP Özel uçağı Air Buss'la Hollanda" ya giden heyette yer alan AK parti Grup başkan vekili Av. Turan" ın, aynı zamanda Biga-Bandırma arasında inşa edilecek dev liman projesine ilişkin incelemede bulunmak üzere Hollanda" ya uçtuğu öğrenildi. Milletvekili Av. Turan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur" un, yatırımı için kararı alınan ve kısa süre içinde de inşası için düğmeye basılacak 20 milyar Dolarlık Liman için bir araya geldikleri bilgisi heyecana da yetti. Milletvekili Av. Turan ve Başkan Uğur" un birlikte dev yatırımı inceledikten sonra, AK Parti Grup başkan vekili Av. Turan'ın yakın çevresine; "Komşu il Balıkesir ile birlikte, Dünyanın ikinci büyük limanına sahip olacağız. İki kenti de bu dev yatırım uçuracak " dediği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Hollanda ziyaretinde dünyanın en büyüğü Amsterdam limanında inceleme yapıldı.

YATIRIMIN ADRESİ, BİGA-BANDIRMA HATTI

Biga-Bandırma arasında inşa edilecek Liman için gerçekleşen o ziyaret, Yapımı için karar alınan 20 Milyar Dolarlık Dev Liman için olmuş. Komşu il Balıkesir" in Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte gerçekleşen o ziyaret, Çanakkale ve Balıkesir sınırları arasında kurulacak ve dünyanın ikinci büyük limanı olacak yatırıma yönelik çıkınca, her iki il Türkiye'nin deniz ticaretine yön verecek tek noktaya dönüştü.

O LİMANLAR İÇİN ÖNGÖRÜLER DİKKAT ÇEKİCİ

Amsterdam ve özellikle de Rotterdam liman bölgesinin gemi sahip ve kiracılarını çekiciliği, erişilebilirlik, sürdürülebilirlik, ekonomik güç, enerji kullanımı, çevre, inovasyon, kullanım ve etki alanı, istihdam özellikleri ve özellikle de denizcilik artalanlarına türlü çeşitli erişim imkanları ile bugün olduğu gibi gelecekte de Avrupa'nın en önde gelen liman bölgeleri olacağı öngörülüyor. Ekonomistler ve Deniz taşımacılığı uzmanları Hollanda'nın bu iki önemli bölgesi için, kısaca "Gelecek burada" tanımıyla yaklaşıyor.

HEDEF; "BALIKESİR VE ÇANAKKALE BÖYLE ANILSIN"

Biga-Bandırma arasında inşası için düğmeye basılmak üzere gün sayılan sürpriz proje, Asya -Avrupa arsında köprü olan Türkiye için de bu anlamda önem taşıyacak. Tarımsal faaliyetlerin bölgesine yakınlığı başta olmak üzere, Körfez geçiş projesiyle de ulaşılabilirliği daha sağlıklı hale gelebilen bölgeye yakın olması bakımından da liman, Balıkesir ve Çanakkale il sınırları içinde, ülkenin dışa açılım noktası olarak da dünyanın kabul göreceği algıyı oluşturacak.

Çanakkale’yi Uçuracak Yatırımın Detayları Öz Çekimle Ortaya Çıktı

Çanakkale’yi Uçuracak Yatırımın Detayları Öz Çekimle Ortaya Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim