• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Çanakkale’ye Yolculuk Başladı

Çanakkale’ye Yolculuk Başladı
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Çanakkale'nin 101. yıl etkinlikleri kapsamında 20 bin öğrencinin Çanakkale'ye götürülmesine başlanıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Çanakkale'nin 101. yıl etkinlikleri kapsamında 20 bin öğrencinin Çanakkale'ye götürülmesine başlanıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz yıl Türkiye'de bir ilki geçekleştirerek Çanakkale'nin 100'üncü yıl etkinlikleri çerçevesinde 22 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürmüş ve oradaki şehitlikler ziyaret edilmişti. Öğrencilerden gelen aşırı talep üzerine Çanakkale'nin 101. yılında da götürülmesi planlanan 20 bin öğrencinin Çanakkale'ye götürülmesine başlanıldı. Evlerinden servisle alınan öğrenciler, uçakla gittikleri Çanakkale'de kendilerini bekleyen otobüslerle, feribota binerek, Çanakkale destanının yazıldığı topraklara geçti. Öğrencilerin bu ziyareti sırasında üç öğün yemekleri de Şahinbey Belediyesi tarafından karşılandı.

"42 BİN ÖĞRENCİ GÖTÜRMÜŞ OLACAĞIZ"

Çanakkale'ye giden öğrenciler sabah saat 05:00'te Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve meclis üyeleri tarafından uğurlanırken, öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Günü birlik olarak Şüheda topraklarına giden öğrencilerle bir süre sohbet eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, amaçlarının vatanı korumak için canla başla mücadele eden şehitlerin gösterdiği mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirterek, "Daha önce Çanakkale'ye 22 bin öğrencimizi götürerek, şüheda topraklarını ziyaret ettirmiştik. Ancak baktık ki öğrencilerimizden bu konuda bize yoğun talepler var. Bizde Çanakkale'nin 101. Yıl etkinliklerinde de 20 bin öğrencimizi daha Çanakkale'ye götürmeye karar verdik. Amacımız vatanın müdafaasında, bu destanın yazılmasında hayatını ortaya koyan 253 bin şehidimizin neler yaşadığını gençlerimize anlatmak istiyoruz. Öğrencilerimiz geçmiş yıllarda şehitlerimizin yedi düvele karşı ortaya koyduğu mücadeleyi daha yakından görüp, vatan topraklarının kolay kazanılmadığını daha iyi algılıyorlar" dedi.

"ÖĞRENCİLERDEN DUYGU DOLU 15 BİN MEKTUP"

Gaziler diyarından şehitler diyarına giden 22 bin öğrenciden 15 bini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ziyaret sonrası yaşadıkları duyguları aktaran mektuplar yazdılar. Duygu dolu mektupları alan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Bir çok önemli projeye imza attık. Ancak, bu projenin heyecanı bambaşka. Bu proje nesilden nesille Çanakkale Destanı'nın aktarılacağı ve o manevi duyguların her seferinde katlanarak artacağı bir proje. Bu proje sayesinde gençlerimiz bu vatan topraklarının kolay kazanılmadığını görüyor ve geleceğe bakış açısı daha da değişiyor. Bizim için önemli olan bu manevi duygunun aşılanmasıdır" dedi.

"MANEVİ DUYGULARI ARTTI"

Geçtiğimiz yıl Çanakkale'ye giderek şehitleri ziyaret eden öğrencilere profesyonel rehberler tarafından yaşanan destan tüm ayrıntıları ile aktarılmış adeta o günler yeniden yaşanmıştı. Çanakkale'yi ziyaret ederek manevi duyguları yaşayan öğrencilerle ilgili öğretmenlerin "Şüheda topraklarımızı ziyaret eden öğrencilerimizde ziyaret sonrasında gözle görülür bir değişiklik oldu. Öğrencilerimizin milli ve manevi duyguları daha da artı" diye konuştu.

Çanakkale’ye Yolculuk Başladı

Çanakkale’ye Yolculuk Başladı

Çanakkale’ye Yolculuk Başladı

Çanakkale’ye Yolculuk Başladı

Çanakkale’ye Yolculuk Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim