• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Çanakkaleli Minik Kızdan Gaziantep’e Duygulandıran Davranış

Çanakkaleli Minik Kızdan Gaziantep’e Duygulandıran Davranış
Çanakkaleli 4. sınıf öğrencisi Ece Kurtuldu isimli küçük bir kız, Çanakkalede diktiği fidanla, Gaziantep'li gönderdiği mesaj duygulandırdı.

Çanakkaleli 4. sınıf öğrencisi Ece Kurtuldu isimli küçük bir kız, Çanakkalede diktiği fidanla, Gaziantep'li gönderdiği mesaj duygulandırdı.

Çanakkalede yaşayan 4. sınıf öğrencisi Ece Kurtuldu, 9 arkadaşı ile beraber 10 fidan dikti. diktikleri fidanlarada gaziantepli gazilerin ismini verdiler. Fidanın başında ismini verdikleri gazilere, fidanların başında fotoğraflarını çekerek bir mektupla gazilere gönderdiler. Bu anlamlı hareketi gören gaziler ise, bu davranış karşısında duygulandı. Gaziler Gaziantep'i temsilen, minik öğrencilere hediye göndererek teşekkür etti. Öğrencilere teşekkür eden Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, yapılan hareketin kendilerini çok duygulandırdığını belirtti. Fidanlerın resimlerinin ardından kendilerine minik öğrencilerin mektup da gönderdiğini belirten Cuma Erdem, "Çanakkale Savaşlarının başlangıcının 100. Yılı dolayısıyla, Gelibolu'da bulunan 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, 10 tane derneğimizin üyesi adına 10 tane fidan dikmişler. 10 tane öğrencinin ellerine de bizim burada ki 10 tane Gazi'nin, isimlerini yazmış, fotoğraflarını çekerek, Bize göndermişler. Bize resimleri ve mektupları geldi. Biz o mektupları okuduğumuz zaman, çok duygulandık, ağlamamak için kendimiz zor tuttuk. Çünkü, bizim isimlerimiz nereden aldıklarını bilmiyoruz. Ya genel merkezimizden almışlar, yada sitemize girerek almışlardır. Ben özellikle bu öğrencilere, bu ruhu aşılayan, bu duyguyu aşılayan, Gazilerimizin unutulmamasına, vesile olan okulumuzun öğretmeni hanım efendi Çiğdem Çetin'e teşekkürlerimi sunarım. Bu bizim için çok önemlidir. Çünkü, Gazilerimizin unutulmaması, adlarının anılması gençlik için, geçmiş için, gelecek için, şanlı ecdadımız için çok önemlidir. Yaşayan Gazilerimiz, bizim yeryüzünde dolaşan, şanlı bayraklarımızdır. Bu millette bu bayrak için kanını dökmüş canını vermiştir. Onların unutulmaması Gazilerinde unutulmaması anlamına gelir. Bana bu yazıyı gönderen ece kurtuldu bir minik yavrumun gözlerinden öpüyorum. Bizde gaziler olarak, her birimiz birer tane tane ayrı fotoğraf çektirdik. Bu fotoğraflarla birlikte bize yazı gönderen, tüm öğrencilerimize, ve bu işi organize eden öğretmenimize, ilimizi temsilen birere hediye aldık. Fıstık aldık, Antep işi kutnu kumaşından yapılmış kravatlar ve şallar aldık. Her birine de ayrı birere kadife, Türk Bayrağı koyarak hepsine ayrı ayrı gönderdik. Ama o günden bu yana, bize bu hediyeleri gönderen kızımızın ailesiyle telefondan görüşüyorum. Bu sene kısmet olursa, Mayıs ayı içerisinde Türkiye Gaziantep Muharipler Derneği olarak, bir grup gazimizle Çanakkale'ye yani Gelibolu'ya şehitlerimizi ziyarete gitmek istiyoruz. gittiğimizde de onlarla da tanışıp, bir araya geleceğiz" dedi.

GAZİLERİNE YAZILAN O MEKTUP

Gelibolu 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim okulundaki öğrencilerimizin gönderdiği mektupta, ise minik öğrenciler gazileri unutmayacaklarını ifade etti. Mektupda, özetle "Saygıdeğer Gazimiz, merhaba ben Ece, 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim okulu öğrencisiyim. Sizler kan dökerek savaştınız. Eğer siz, canla, başla savaşmasaydınız, belki de bu vatanı kazanamazdınız. Sizlerin hakkı asla ödenemez. Sizlere minnettarız. Eğer biz rahatça yaşıyorsak, bu sizin sayenizde olmuştur. Siz korkmadan cesurca savaştınız, ve siz bu vatan için canınızı bile vermeyi göze aldınız. Sizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Saygılarımla Ece Kurtuldu Çanakkale Gelibolu" ifadelerdi yer aldı.

Çanakkaleli Minik Kızdan Gaziantep’e Duygulandıran Davranış

Çanakkaleli Minik Kızdan Gaziantep’e Duygulandıran Davranış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim