• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Çanakkaleden Şehri Medeniyet Geçecek

Çanakkaleden Şehri Medeniyet Geçecek
Şehr-i Medeniyet Kültür Projesi, Mayıs ayında Çanakkale'de gerçekleşecek.

Şehr-i Medeniyet Kültür Projesi, Mayıs ayında Çanakkale'de gerçekleşecek.

Medyadoktoru Yapım firması tarafından 6. sı gerçekleşen ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun da resmi desteklediği projeler arasında yer alan Şehr-i Medeniyet Kültür Projesi, Mayıs ayında Çanakkale'de gerçekleşecek. Günümüz dünyasında, kültürün toplumları dönüştürmedeki gücünün açık olduğuna değinen Ak Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili, Av. Bülent Turan, "Çanakkale'mizin ve ülkemizin kültürü, tarihi değerleri, geleneksel uygulamaları, motifleri ve sanata kadar uzanan farklı kolları sayesinde hayatımız birçok alanda zenginleşmektedir. Bu bağlamda kültürel miras ve kültürel çeşitlilik kavramları, toplumlar için bir yakınlaşma, diyalog, uyum ve kimlik kaynağını oluşturmaktadır. Şehri Medeniyet Çanakkale Kültür Projemiz ilimizin önemli değerlerini uluslararası platformlarda tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir projedir" dedi.

Şehri Medeniyet Kültür projesinin Çanakkale'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına değinen Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise, "Tarih, kültür ve medeniyet kokan, Çanakkale'mizin kültürlerini, yöresel ve bölgesel giysilerini, Şehri Medeniyet Çanakkale projesinde ön plana çıkararak, tarihine, coğrafyasına, ekonomisine, genel kültür ve sanatına değinilmesi ilimizin uluslararası açıdan da ön plana çıkmasına katkı sağlayacaktır. Gelenek göreneklerimiz ile yok olmaya yüz tutmuş değerli yöresel giysilerimizi yeni nesillere taşımak ve tarihi mirasımıza sahip çıkmak adına Şehri Medeniyet Çanakkale Kültür projesini Valiliğimizce destekliyoruz" diye konuştu.

Şehri Medeniyet projesini birçok ilde gerçekleştiren Medyadoktoru Yapım firması yetkilisi yapımcı Savaş Uğurlu ise, Ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan birçok proje yaptıklarını belirterek, "Gerek, Başbakanlık Tanıtma Fonu, gerekse TBMM, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın resmi destekleri ile önemli projelere imza attık. Yaklaşık 6.sını gerçekleştirdiğimiz Şehri Medeniyet Kültür projesini Çanakkale'mizde yapmamak olmazdı. Önemli mirasları topraklarında barındıran Çanakkale'mize yakışan büyük bir organizasyona imza atacağız. Toplumların hafızalarını tazelemek, tarihi hasretlerimizi gidermek amacıyla "Şehr-i Medeniyet; Çanakkale" kültür projesinde Çanakkale'mizin geleneklerini, yöresel yaşantısını, kendine özgü kumaşlarını, kültürünü, medeniyetlerini günümüz diliyle anlatarak gerek kültür defilesi, gerekse Ottoman Korosu konseri, sergi ve sempozyumlar ile 27 Mayıs'ta gerçekleştireceğiz" dedi.

Çanakkaleden Şehri Medeniyet Geçecek

Çanakkaleden Şehri Medeniyet Geçecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim