• BIST 9689.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Çanakkale’de Tarla Günleri Devam Ediyor

Çanakkale’de Tarla Günleri Devam Ediyor
İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Saraycık köyünde Yem bezelyesi ve Sarıcaeli köyünde Arı Otu demonstrasyonlarına ait Tarla Günleri...

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Saraycık köyünde Yem bezelyesi ve Sarıcaeli köyünde Arı Otu demonstrasyonlarına ait Tarla Günleri yapıldı.

Düzenlenen Tarla Günlerine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı V. Mustafa Nazlım, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doç.Dr. Ferhan Savran, Truva Sulama Birliği Başkanı İlhan Ulus, Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, Şube Müdürleri ve çok sayıda üretici katıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı V. Mustafa Nazlım, Yem Bezelyesi Tarla Gününde yaptığı konuşmada, "İlimiz Yem bitkisi ve mera alanları bakımından kısıtlıdır. Tek yıllık bir baklagil bitkisi olan yem bezelyesi kuru ot ve arpa ile karışık ekildiğinde otlatarak aynı zamanda yem rasyonlarında kulanılarak hayvanların beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Hayvan beslenmesinde önemli bir yeri olan, hayvanlar tarafından severek tüketilen, yonca kadar kıymetli besin değeri olan bu yem bitkisi ilimizde 13000 dekar arazide yem bezelyesi dikiliyor" dedi. Daha sonra Yem Bezelyesinin hasadına geçildi, İl Müdürlüğü teknik elemanları, tarla gününe katılanlara Yem Bezelyesi yetiştiriciliği ile ilgili bilgi verdiler ve Çiftçi Mektubu dağıttılar.

Buradan Sarıcaeli Köyüne gidilerek buradaki Arı Otu Yetiştiriciliği Demonstrasyonu ile ilgili Tarla Günü yapıldı. Ardından Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İleri, Çanakkale'nin Arıcılıkta çok hızlı yol aldığını, dünden bugüne geleneksel arıcılığın ötesinde artık bilimsel tekniği, teknolojiyi, bilimi yanına alarak arıcılığın yapılması gerektiğini belirtti. Arıotunun arının ayrılmaz bir parçası olduğu, kullanılmayan arazilerin arı otunun dikilip, Arı üreticilerinin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmalardan sonra, katılımcılar Demonstrasyon kurulan Arı Otu parselini gezdiler, burada da İl Müdürlüğü teknik elemanları, tarla gününe katılanlara Arı Otu Yetiştiriciliği ile ilgili bilgi verdiler.

Çanakkale’de Tarla Günleri Devam Ediyor

Çanakkale’de Tarla Günleri Devam Ediyor

Çanakkale’de Tarla Günleri Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim