• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Çanakkale’de şehitlerin toprağı buluştu

Çanakkale’de şehitlerin toprağı buluştu
Çanakkale'ye giden Sivaslı Şehit Aileleri, terörle mücadelede şehit olan asker ve polislerin kabirlerinden götürdükleri toprağı, Çanakkale Şehitlerinin...

Çanakkale'ye giden Sivaslı Şehit Aileleri, terörle mücadelede şehit olan asker ve polislerin kabirlerinden götürdükleri toprağı, Çanakkale Şehitlerinin kabirlerine serperek dedelerinin toprağıyla buluşturdu. Aynı şekilde Çanakkale Şehitliği'nden alınan topraklarda Sivas'ta şehitlerin kabirlerine serpilecek.

Şehit Aileleri ve Gaziler için Bursa, Çanakkale, İstanbul ve Ankara şehirlerine yönelik kültürel gezi düzenlendi. Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği ve Valiliğin katkılarıyla gerçekleşen gezide Sivas'tan Çanakkale'ye manevi bir emanet taşındı. Yukarı Tekke'de bulunan Askeri ve Polis şehitlerinin kabirlerinden alınan topraklar şehitlerin kabirlerine serpilmek üzere Çanakkale'ye götürüldü.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Sivas Valiliği işbirliği yaparak Şehit anneleri, babaları, eş ve çocukları ile gazilere yönelik Çanakkale gezisi düzenlediklerini belirtti. Hızal, "Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale ruhunu oradaki aziz şehitlerimizi ziyaret etmek, onlara bir dua okumak ve aynı zamanda şehit ve gazi çocuklarımıza geleceğimizin daha aydınlık olması adına o kahramanlıkları anlatmak üzere böyle bir gezi tertip ettik. Gezimize katkıda bulunan başta Valimiz Alim Barut ve Vali Yardımcımız Ömer Kalaylı'ya şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına teşekkür ederiz." dedi.

"Şehitliğin manasını, maneviyatını ve bu konudaki milli hassasiyeti şehit ailelerimizle beraber yıllardır yaşıyoruz." diyen Mustafa Hızal, "Tabi Çanakkale Şehitliğini son yıllarda özellikle öğrencilerin ziyaret etmesi ve oradaki manevi havayı yaşamaları için turlar düzenleyen yetkililere teşekkür ediyoruz. Orada çok yoğun bir ziyaretler gerçekleşiyor. Gaziantep Şahinbey Belediyesi 20 bin öğrenciyi Çanakkale Şehitliğini görmeleri için bir kampa başlatmış bu oldukça memnuniyet verici." ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Çanakkale gezisi öncesi Yukarı Tekke'de bulunan şehitlerin kabirlerinden aldıkları toprağı Çanakkale'ye götürdüklerini anlatarak, şunları kaydetti: "Orada Conkbayırı ve 57. Alay'da yatan şehitlerin kabirlerine şehit annelerimiz ve babalarımızla birlikte serperek buradaki şehitlerimizin topraklarını dedelerinin topraklarıyla buluşturmuş olduk. Her kabire aynı işlemi yaptık, aynı zamanda Çanakkale'de Sivaslı şehitlerimiz de vardı. Sivaslı şehitlerin kabirlerine de o topraklardan serptik."

Çanakkale Şehitlerinin kabirlerinden aldıkları toprakları da Sivas'a getirdiklerini kaydeden Hızal, "Önümüzdeki gönlerde şehit anne ve babalarımızla o toprakları burada yatan şehitlerimizin kabirlerine serpeceğiz." diye konuştu.

Cihan

Çanakkale’de şehitlerin toprağı buluştu

Çanakkale’de şehitlerin toprağı buluştu

Çanakkale’de şehitlerin toprağı buluştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim