• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çanakkale’de Şehitlere Saygı Yürüyüşüne 15 Kişi Katıldı

Çanakkale’de Şehitlere Saygı Yürüyüşüne 15 Kişi Katıldı
Çanakkale'de sosyal medya üzerinden haberleşen bir grup, şehitlere saygı ve teröre lanet yürüyüşü düzenledi.

Çanakkale'de sosyal medya üzerinden haberleşen bir grup, şehitlere saygı ve teröre lanet yürüyüşü düzenledi. Yapılan eyleme ise sadece 15 kişi katıldı.

Çanakkale'de bugün Şehitlere Saygı ve Teröre Lanet Yürüyüşü etkinliği düzenlendi. Sosyal medya üzerinden haberleşen vatandaşlar saat 17.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanma kararı aldı. Toplanma yerinde yarım saat boyunca bekleyen 15 kişi, katılım olmayınca yürüyüşten vazgeçerek saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Orhan Altınoluk Gün, 17 Şubat Çarşamba günü Ankara'da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısını kınadı. Gün, açıklamasının devamında; "Bir kez daha ülkemize huzur getirme telaşı ile görevini icra eden güvenlik birimleri hedef alınmış, evlerine dönmek üzere haince saldırıyla şehit edilmişlerdir. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, şehadetleri kabul buyurmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz" dedi.

"ÇANAKKALE HALKININ BU YÜRÜYÜŞE NE KADAR DUYARLI OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Yaptığı basın açıklamasının ardından eyleme katılan 15 kişiye teşekkür eden Orhan Altınoluk Gün, "Elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalıştım. Amacımız burada siyaset yapmak değil. Teröre lanet ve şehitlerimize saygı amaçlı bir yürüyüştü. Ama bu yürüyüşe Çanakkale halkının ne kadar duyarlı olduğunu gördük. Sizlerin katılımları beni gerçekten çok mutlu etti" diye konuştu.

Şehitleri Anma ve Teröre Lanet Yürüyüşüne elinde Atatürk baskılı bir Türk Bayrağı ile katılan Çanakkaleli Eren Özyurtsel ise, "Haziran ayında biz burada 9 kişi yürüdük. Şu anda ise gazetecilerin sayısı bizden fazla. Bu Çanakkale için üzücü bir durumdur. İlk önce Çanakkale'de yaşayan insanlar absürt şeylerin peşinde koşacağına değerlerine sahip çıkması gerekiyor. Sadece bu" diyerek tepkisini dile getirdi.

Yapılan açıklamaların ardından 15 kişilik grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Çanakkale’de Şehitlere Saygı Yürüyüşüne 15 Kişi Katıldı

Çanakkale’de Şehitlere Saygı Yürüyüşüne 15 Kişi Katıldı

Çanakkale’de Şehitlere Saygı Yürüyüşüne 15 Kişi Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim