• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Çanakkale’de şehit düşen sporcular anıldı

Çanakkale’de şehit düşen sporcular anıldı
Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen "Sahadan Cepheye Vatan Savunması" adlı etkinlikte Çanakkale'de şehit...

Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen "Sahadan Cepheye Vatan Savunması" adlı etkinlikte Çanakkale'de şehit düşen sporcular anıldı.

Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda, Çanakkale Savaşları için 103 yıl önce vatanları uğruna koştukları cephede şehit düşen sporcular başta olmak üzere tüm şehitler anıldı.

Etkinlikte ilk olarak Çanakkale Zaferini anlatan film gösterimi yapıldı. Film gösterimi sırasında gerçekleştirilen müzik dinletisinde Çanakkale'deki şehit sporcuların hikâyeleri aktarıldı.

BESYO öğrencileri tarafından hazırlanan gösterimin sonunda hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın okuması büyük beğeni topladı.

Çanakkale ruhu için hoşaf ve ekmek

'Sahadan Cepheye Vatan Savunması" adlı program devam ederken katılımcılara savaş günlerinde askerin yemeği olan hoşaf ve ekmek dağıtıldı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş, Türkiye'nin ulus olma mücadelesinin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi'nin daha iyi anlaşılması için etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Program kapsamında başta şehit sporcular olmak üzere tüm şehitlerimizi andık. Her biri ayrı bir kahramanlık hikâyesi olan şehitlerimizin yaşamlarından kesitler sunduk. Savaş günlerinde askerin yemeği olan hoşaf ve ekmekle ise de o günlere geri dönerek, zor şartlar altında verilen büyük mücadeledeki kahramanlarımıza olan minnet duygularımızı bir kez daha sunduk." dedi.

"Çanakkale dünyanın en büyük kahramanlık destanıdır"

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise Çanakkale şehitlerini anarak başladığı konuşmasında "Çanakkale Savaşlarında çok büyük fedakârlıklarla çok büyük bir mücadele verildi. Çanakkale'de milletimizin tarihine kahramanlık destanı olarak altın harflerle yazıldı. Bu etkinliğimizde de o günlere döndük, şehit sporcularımızın hikâyeleri üzerinden tüm şehitlerimizi andık. Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı bu günde bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim