• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çanakkale'de göcmenleri taşıyan tekne battı: 39 ölü 75 kişi kurtarıldı

Çanakkale'de göcmenleri taşıyan tekne battı: 39 ölü 75 kişi kurtarıldı
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan yabancı uyrukluları taşıyan teknenin batması sonucu 39 kişinin öldüğü, 75 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

​Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nden Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen mültecilerin bulunduğu teknenin batması sonucu,ilk belirlemelere göre 39 kişi öldü. 75 kişi ise kurtarıldı. Arama çalışmaları sürüyor. 

TEKNE ALABORA OLDU

Ayvacık sahillerinden sabah saatlerinde Yunanistan’ın Midilli adasına geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne, Bademli açıklarında önce alabora oldu. Yan yatan teknedeki mültecilerin ‘Alo 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı’nı arayarak yardım çağrısı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri hareket etti.

Yan yatan tekne tamamen batarken, mülteciler suya düştü. Bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, 75 mülteciyi kurtardı, çoğu çocuk 39 kişinin ise cesedine ulaştı. Cesetler ve sağ kurtarılanlar sahile getirildi. Vücut ısısı aşırı düşerek hipotermi tehlikesi geçirenlerin ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındığı belirtildi. Batarak suya gömülen teknede ve çevrede başka mülteci olup olmadığının belirlenmesi için arama çalışması başlatıldı.

 

“BEN YAPMADIM”

Olayla ilgili 1 Türk, organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheli organizatörün ifadesinde “Ben yapmadım. Beni kullandılar. Ben de teknedeydim” dediği öğrenildi.

Kaçakların bindiği 17 metrelik teknenin kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra kayalıklara çarparak battığı belirlendi.  6 cesedin teknede, diğerlerinin denizde ve sahilde bulunduğu belirtildi.

“ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR”

CNN Türk canlı yayına katılan Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin “Kıyıya vuran cesetler var. Daha fazla dağılmış halde cesetler var… Ceset sayısı artabilir. Kıyıya yakın bir yerde kayık batmış. Üstünde de 100′ün üzerinde insan olduğu söyleniyor” dedi.

canakkale-1.jpgcanakkale-2.jpgcanakkale-3.jpgceset-001.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim