• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

"Çanakkale'de çarpışan dedelerin torunları birbirlerine şimdi kurşun sıkıyor"

"Çanakkale'de çarpışan dedelerin torunları birbirlerine şimdi kurşun sıkıyor"
DP İzmir İl Başkanı Tamer Yentür, son zamanlarda Türkiye'de bir kaos ortamı yaşandığını belirterek, "1 Kasım seçimlerinden sonra ülke adeta bir iç...

DP İzmir İl Başkanı Tamer Yentür, son zamanlarda Türkiye'de bir kaos ortamı yaşandığını belirterek, "1 Kasım seçimlerinden sonra ülke adeta bir iç savaş yaşamaktadır. Çanakkale'de omuz omuza vatanı koruyan dedelerin torunları birbirlerini vurmaya, kurşun sıkmaya başladı." dedi.

Demokrat Parti (DP), İzmir, Ödemiş'ten sonra Bayraklı ve Buca ilçe kongrelerini de büyük coşkuyla gerçekleştirdi. Kongrelerde Bayraklı ilçe başkanlığına Mehmet Emin Erener, Buca ilçe başkanlığına ise Remzi İspa seçildi. Kongrelere Yerel Yönetimlerden Sorumlu DP Genel Başkan Yardımcısı Osman Varol, 21. Dönem Milletvekili Turan Arınç, DP İzmir İl Başkanı Tamer Yentür, DP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kongrelerde konuşan DP İzmir İl Başkanı Yentür, son zamanlarda Türkiye'de yaşanan kaos ortamına dikkat çekti. Yentür, "Ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamı 1 Kasım seçimlerinden sonra kardeşin kardeşi vurduğu ortama dönüşmüştür. Ülke adaletsiz kalkınanlar partisi tarafından adeta bir iç savaş yaşamaktadır. Kimin kime silah sıktığı belli değildir. Çanakkale'de omuz omuza vatanı koruyan dedelerin torunları birbirlerini vurmaya, kurşun sıkmaya başladı. Bu kaos ortamını Türkiye'de ne AK Parti ne ona son seçimlerde yol açan CHP ve MHP kadroları son verebilir. Türkiye'de başta bu kaos ortamı olmak üzere her türlü problemi ortadan kaldıracak kadrolar Demokrat Parti'nin kadrolarında vardır. Ülkemizin üçüncü büyük şehri İzmir'de de genel ve yerel iktidarın "İzmir'i alacağız, İzmir'i kaptırmayacağız" söylemleri var. Bugün, kongresini yaptığımız Bayraklı'nın neredeyse tamamı AK Parti yandaşlarına peşkeş çekilmiştir. Ne yazıktır bu olaya CHP'nin de katkısı vardır. Ortada "al gülüm ver gülüm" olayı yaşanmaktadır. İzmir'de CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ardına sığınarak oy avcılığı yapmaktadır. CHP yönetimlerinde belediye gücünü arkasında bulunduran fakat Atatürk'ün öğrettikleri, misyonu ile tamamen ilgisiz kadrolar vardır. Bu kadrolar suni projeler ve gündemlerle sadece İzmirlileri kandırmaktadır." şeklinde konuştu.

"BİZLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Demokrat Parti'ye gönül verenlere önemli görevler düştüğünü belirten Yentür, "Evlatlarımız, torunlarımızın, ülkemizin yarınlarını kurtarmak için 1 Kasım'daki dayatma rejiminden kurtulmalıyız. Şimdi mevcut iktidar yeni bir oyunla halkın önüne başkanlık paketi sunmakta ve referanduma gitmek istemektedir. İşte bizlere burada çok önemli görevler düşüyor. Çünkü geçmişte ne CHP ne MHP bu oyunlar karşısında iradelerini ortaya koyabilmişlerdir. Bu nedenle Demokrat Parti'nin eski günlerine dönmesi için çalışmak zorundayız." dedi.

ARINÇ: BUNLARA ALLAH VE HALK CEZALARINI VERECEK

Demokrat Parti Bayraklı İlçe Kongresi'ne katılan 21. Dönem milletvekillerinden Turan Arıç da konuşma yaptı. AK Parti'nin icraatlarını eleştiren Arınç, "AK Parti iktidarı icraatları ile halkı dinden soğutacak. Ne oldu kitabımda yazan hırsızlıkla ilgili ayetlere. Siz nasıl Müslümansınız ki böylesi işlerin içerisindesiniz. Bunlar öyle veya böyle bir gün cezalarını çekecekler. Bunların cezasını Allah ve halkımız verecek." ifadelerini kullandı.

"Çanakkale'de çarpışan dedelerin torunları birbirlerine şimdi kurşun sıkıyor"

"Çanakkale'de çarpışan dedelerin torunları birbirlerine şimdi kurşun sıkıyor"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim