• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü Ve Şehitleri Anma Haftası

Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü Ve Şehitleri Anma Haftası
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı ve Şehitleri Anma Haftası dolayısıyla, Aşık Sefai ve Ahmet Coşkun'un hazırladığı...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı ve Şehitleri Anma Haftası dolayısıyla, Aşık Sefai ve Ahmet Coşkun'un hazırladığı "Çanakkale'den Dumlupınar'a Vatan" adlı özel bir program gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen programda, Şair Ahmet Coşkun, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Cumhuriyet'in kurulmasına kadar geçen süreçte yaşananları, kahramanlıkları kendi üslubuyla, coşkulu bir anlatımla Mersinlilere tekrar yaşattı. Türkiye'nin her yöresinden oyunlar ve türkülerle zenginleştirilen programda Aşık Sefai, şiirleriyle geceye renk kattı.

Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Şair Ahmet Coşkun, programını "Biz Türkiye'yiz" şiiriyle noktaladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gecede yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan olayları hatırlatarak, "Aslında bu salonun tıka basa dolması gerekirdi ama maalesef ülkemizde son günlerde yaşanan hadiseler insanları evine hapsetti. İnsanlar sokaklardan emin değil, çarşılardan emin değil, çalıştığı iş yerinden emin değil. Herkeste bir endişe var. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hainler, üzülerek de belirtmemiz gerekirse sanki amaçlarına ulaşmış gibi. Ama biraz evvel gördüğümüz Çanakkale'de yaşanan hadiselerde nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın külleri arasından yeniden doğduysa, bugünkü yaşadığımız badiredeler de geçicidir" dedi.

Türk milletinin tarih boyunca hiç kimseye boyun eğmediğini vurgulayan Kocamaz, "Değil ki üç buçuk soysuza bu ülkeyi bırakacağız. Kimse heveslenmesin, ceddimizin verdiği mücadele ile bayrağımızı bu günlere kadar taşıdık, bizden sonra da bu bayrağı çocuklarımız, torunlarımız, onların torunları taşımaya devam edecek. Bu topraklarda geçmişten bu yana birçok medeniyet yaşadı ama bin küsur yıldır bu topraklar Türk yurdudur ve hiçbir medeniyet bizim kadar bu topraklarda tutunamamıştır. Dolayısıyla hiç kimse heveslenmesin, kim bu ülkenin üzerine hesap yapıyorsa o hesabı kursaklarına koyarız" diye konuştu.

Geçmişten ders alarak geleceğe yön verme mecburiyetinin olduğunu belirten Başkan Kocamaz, "Biz bugün emanetçiyiz ama yarın bu emaneti gerçek sahiplerine yine bizler teslim edeceğiz. Korkuya, endişeye hiç gerek yok. Allah'ın verdiği canı Allah alır. Kaderde anlımıza ne yazılmışsa biz onu yaşarız. Ne bir saniye önce, ne bir saniye sonra. İman etmişiz, Allah'a inanmışız ve bu emaneti teslim edeceğimiz güne kadar şanla, şerefle, bu vatanı namus bilerek sonuna kadar taşımaya hazırız. Bugün 18 Mart için böyle bir program tertip ettik ama maalesef eylül ayından bu yana kaçıncı defadır bu etkinliklerimizi ertelemek durumunda kaldık. Ama herkes bilsin ki, bundan sonra bu ülkeyi kan gölüne çevirenlere fırsat vermeyeceğiz, planladığımız her etkinliği de sonuna kadar hep birlikte geçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kocamaz, gecenin sonunda Aşık Sefai ve Ahmet Coşkun'a Mersinlilere Çanakkale ruhunu yeniden yaşattıkları için teşekkür ederek, tüm ekibi ve sanatçıları kutladığını söyledi.

Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü Ve Şehitleri Anma Haftası

Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü Ve Şehitleri Anma Haftası

Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü Ve Şehitleri Anma Haftası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim