• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Çanakkale zaferinin 103. yılı Balıkesir’de kutlandı

Çanakkale zaferinin 103. yılı Balıkesir’de kutlandı
Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri anma ve Çanakkale zaferinin 103. yılı Balıkesir'de şehitlikte düzenlenen törenler ile kutlandı.

Balıkesir Valiliği tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri anma ve Çanakkale zaferinin 103. yılı Balıkesir'de şehitlikte düzenlenen törenler ile kutlandı.

Balıkesir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla törenler düzenlendi. Balıkesir Şehitliğindeki tören Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şubesinin çelenk sunumu ile başladı.

Törende konuşan Hava Piyade Albay İsmail Haldun Maden, Çanakkale Zaferi'nin önemine dikkati çekerek, "Mazisi insanlık tarihi ile başlayan yüce Türk Milleti, dünya tarihine unutulmayacak ders alınacak ve yaşatılacak destan yazmıştır. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşı'nın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı, Türk milletinin kaderinin ve zamanın akışının değiştiği tarihi bir olaydır." dedi.

Albay Maden konuşmasının devamında 15 Temmuz kalkışmasınada değinerek, " Son Mehmetçik şehit olmadan aziz vatan toprağının bir parçası kimseye yar olmayacaktır. Türkiye 15 Temmuz'da çok karanlık bir gün yaşadı. Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak veren kahraman Türk halkı meydanlara indi. Demokrasisine, cumhuriyetine, geleceğine, namusuna, şerefine sahip çıktı. Şundan kimsenin şüphesi olmasın. O gece Türk milleti sadece bir darbeyi önlemekle kalmamış. Ülkesini bir işgalden kurtarmıştır. Gelecek nesiller askeri ile, sivili ile, polisi ile 15 Temmuz demokrasi direnişinin kahramanlarını asla unutmayacaktır" şeklinde konuştu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'da şehitlik defterini imzaladı ve kısa bir konuşma yaptı. Vali Yazıcı, "Çanakkale'nin geçilemeyeceğini 103 yıl önce gösterdik. Ülkemizi hala hainler ile uğraştığının farkında ve bilincindeyiz. Hala bu hainler ile uğraşmaya ve savaşmaya devam ediyoruz. Kahraman ordumuz Afrin'de PKK ve yandaşları ile o hainlerin emelleri gerçekleşmesin diye kahraman ordumuz operasyon düzenliyor. Bugünkü başımızda en büyük bela olan PKK ve yandaşlarına ve onları desteleyen içerdeki ve dışardaki hainlere bir şey söylemek istiyorum. Çanakkale'de nasıl 250 bin şehit verdiysek, bugünde ülkemizden bir karış toprak vermemek üzere 80 milyon şehit verebiliz" şeklinde konuştu.

Törenlerden sonra sonra Vali Yazıcı ve protokol üyeleri ellerinde karanfilleri şehit mezarlarına bırakarak dua ettiler ve şehit yakınları ile yakından ilgilendiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim