• BIST 9789.55
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü Etkinlikleri

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü Etkinlikleri
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'"nin 101. Yıl Dönümü...

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yüreğir Gençlik Merkezi, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'"nin 101. Yıl Dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Yüreğir Gençlik Merkezi ile Seyhan Rotary Anadolu Lisesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve Yüreğir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Yazar ve Gençlik Lideri Oğuzhan Gürhani, Çanakkale Deniz Zaferi'nin nasıl kazanıldığını ve önemini anlattı???.

Çanakkale Zaferi'nin bağımsızlığa giden ilk adım olduğunu ifade eden Gürhani, konuşmasında şunlara yer verdi:

"Türk ve dünya tarihinin önemli dönüm noktası olan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, tarih boyunca hürriyet ve istiklal her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren hiçbir esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz Türk Milleti'mizin kahramanlık destanlarından biri olarak şanlı tarihteki yerini almıştır."

Gürhani, Çanakkale'de büyük bir destan yazan, "Çanakkale geçilmez" dedirten, 7'den 70'e yurdun dört bir tarafından gelerek milli ve manevi değerleri için canlarını ortaya koyan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere nice isimsiz kahramanların ve yine bu büyük zaferin kazanılmasında büyük pay sahibi olan şehitlerin unutulmayacağını sözlerine ekledi.

Duygusal konuşmaların ardından gençlik merkezi üyeleri ve öğrenciler şiir dinletisi ve oratoryo gösterisi sergilediler. Etkinliğe,Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Muhammet Çetin, şehit aileleri, gaziler, gençlik liderleri, Seyhan Rotary Anadolu Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere, Gençlik Merkezi faaliyetleri anlatıldı, ayrıca kitapçık dağıtıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü Etkinlikleri

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü Etkinlikleri

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim