• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Çanakkale Zaferi’ni Anma Konseri

Çanakkale Zaferi’ni Anma Konseri
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sanat Grubu Türk Halk Müziği Korosu, fakültenin konferans salonunda "Çanakkale...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sanat Grubu Türk Halk Müziği Korosu, fakültenin konferans salonunda "Çanakkale Zaferi'ni Anma Konseri" düzenledi.

Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları, şehitler ve Ankara'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan etkinliğe İİBF Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, Dekan Yardımcıları, Samsun Türkiye Harp Malulleri Derneği üyesi Ali Gümüş, Kuzey Yıldızı İlkokulu Müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte İstiklal Marşı'nın şiirini okuyan Dekan Ebül Muhsin Doğan'ın oğlu, ilkokul öğrencisi Ali Yasin Doğan dinleyenlerden büyük beğeni topladı.

"KORE HALKI BİZE MİNETTAR"

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Samsun Türkiye Harp Malulleri Derneği'nden Kore Savaşı Gazisi Ali Gümüş, Kore Savaşı'na gidiş sebeplerini ve savaşta yaşadıklarını anlattı. Babası da Kurtuluş Savaşı Gazisi olan Gümüş, "Kore halkı, onlar için yaptıklarımız için bize minnettar ve çok saygı duyuyor" dedi.

"BU TÜRKÜLERİN HEPSİ ASLINDA BİRER AĞIT"

Etkinlikte konuşan Dekan Ebül Muhsin Doğan, "Biz bugün buraya kim olduğumuzu hatırlamak ve bize bu günlerimizi veren Çanakkale Savaşı şehitlerimizi anmak için geldik. Bugün bile bu vatan için şehit vermeye devam ediyoruz. En son Anakara'da çocuklarımızı şehit verdik. Bu acı olaydan sonra etkinliği iptal etmeyi düşündük ama teröre teslim olmak istemediğimiz için manevi baskı altında da olsa yapmaya karar verdik. Sonuçta programda yer alan türkülere baktığınızda aslında hepsinin birer ağıt olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.

Konuşmasını "Siz şehit torunlarına aydınlık ve güzel günler diliyorum" temennisiyle bitiren Dekan Doğan, başta Öğretim Görevlisi Cüneyt Mumcu ve Arş. Gör. Çiğdem Şimşek olmak üzere etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Çanakkale Savaşı hikayeleriyle süslenen konserin ardından etkinlik sona erdi.

Çanakkale Zaferi’ni Anma Konseri

Çanakkale Zaferi’ni Anma Konseri

Çanakkale Zaferi’ni Anma Konseri

Çanakkale Zaferi’ni Anma Konseri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim