• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Çanakkale Türküsü’nü Bir De Böyle Dinleyin

Çanakkale Türküsü’nü Bir De Böyle Dinleyin
Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde "işaret dili" kursuna katılan 12 öğretmen, "Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası" etkinlikleri...

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde "işaret dili" kursuna katılan 12 öğretmen, "Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası" etkinlikleri kapsamında meşhur Çanakkale Türküsü'nü işaret dile ile söylediler. Türkünün tek bir kelimesini bile atlamayan öğretmenler aynı zamanda teröre karşı da birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Öğretmenler tarafından oluşturulan "işitme ve konuşma engelliler" korusu Çanakkale Türküsünü işaret dili ile söyledi. Çalan türküye işaret dile eşlik eden koro üyeleri, ellerini ustaca kullanarak türkünün tek bir kelimesini bile atlamadılar.

Kursun eğitmeni olan ve kendisi de yüzde yüzde 61 işitme engelli olan Utku Erol, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında böyle bir etkinliğe imza attıklarını söyledi. Erol, işaret dilinin toplumun bütün kesimlerince öğrenilmesi gerektiği vurgusunda da bulunarak, işaret dili ile söyledikleri Çanakkale Türküsü ile ilgili ise şunları söyledi:

"Bir kahramanlık destanı olan Çanakkale destanı Türk milleti açısından büyük bir önem taşımaktadır. Biz de buna istinaden Çanakkale Türküsünü işaret dile ile yorumlamak istedik. Sağolsun öğretmen arkadaşlarımız da yardımcı oldular destek çıktılar, biz de Çanakkale Türkümüzü işaret ile yorumladık, çok da güzel oldu. Bizler onların sayesinde ayaktayız ruhları şad olsun. Kurs programı 120 saatlik ve 3 aylık bir program. Çanakkale 276 kilogramlık top mermisini kaldıran Seyit Onbaşı'nın "Çanakkale Geçilmez" dediği gibi, biz de hiçbir şekilde yıkılmadık ve yıkılmayacağız da. Bu da inşallah teröre karşı bir gösterge olur."

Öte yandan, Erol kursiyerlerin işaret dili ile yorumladıkları türküyü videoya alarak ölümsüzleştirdiler.

Çanakkale Türküsü’nü Bir De Böyle Dinleyin

Çanakkale Türküsü’nü Bir De Böyle Dinleyin

Çanakkale Türküsü’nü Bir De Böyle Dinleyin

Çanakkale Türküsü’nü Bir De Böyle Dinleyin

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim