• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çanakkale Türküsü Bergamalı Kadınları Ağlattı

Çanakkale Türküsü Bergamalı Kadınları Ağlattı
İzmir'in Bergama ilçesinde, Çanakkale Zaferi'nin 101 yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerde duygusal anlar yaşandı.

İzmir'in Bergama ilçesinde, Çanakkale Zaferi'nin 101 yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerde duygusal anlar yaşandı. Şehitlikte yapılan törenlerde ve öğretmenevinde yapılan anma programında Çanakkale Türküsü dinleyen Bergamalı Kadınlar gözyaşlarına hâkim olamadı.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı Bergama'da törenlerle kutlandı. Bergama Şehitliğinde çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene katılanlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Kiminin eşini kiminin evladını kaybettiği şehitlikte, kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Törenlere Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Fikret Gürçay, Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Özlüoğlu, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Bergama şehitliğindeki törenin ardından Mualla Ersezgin Ortaokulu öğrencileri tarafından Öğretmen Evi'nde günün anlam ve önemine ilişkin anma programı gerçekleştirildi. Bergama Şehit ve Gazi Aileri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu'nun günün anlamına ilişkin konuşmasının ardından Çanakkale zaferinin 101. yılı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası kompozisyon yarışması, ortaokullar arası şiir yarışması, ilkokullar arası resim yarışması ve anaokulu resim yarışmasında ödül alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Mualla Ersezgin Ortaokul öğrencileri ve Müzik Öğretmeni Atasoy Sönmez ile Türk Halk Müziği sanatçısı Emrah Koç, birbirinden güzel Çanakkale ve kahramanlık türküleri seslendirdi. Bu arada salonda bulunan Bergamalı kadınların gözlerinden yaşlar süzüldüğü görüldü.

Anma programı Bergama Kaymakamlığı'nın şehit ve gazi ailelerine verdiği yemek ile sona erdi.

Çanakkale Türküsü Bergamalı Kadınları Ağlattı

Çanakkale Türküsü Bergamalı Kadınları Ağlattı

Çanakkale Türküsü Bergamalı Kadınları Ağlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim