• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Çanakkale Tır’ı 7’den 70’e İlgi Gördü

Çanakkale Tır’ı 7’den 70’e İlgi Gördü
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Demre halkıyla buluşturduğu ve içerisinde 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği "Çanakkale Gezici Müzesi TIR'ına ilgi...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Demre halkıyla buluşturduğu ve içerisinde 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği "Çanakkale Gezici Müzesi TIR'ına ilgi büyük oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Ruhunu hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla vatandaşları "Çanakkale Gezici Müzesi TIR'ını ilçelerle buluşturdu. Antalya'nın tüm ilçelerini gezen Çanakkale 1915 Gezici Müze TIR'ının bir durağı da Demre ilçesi oldu. 7'den 70'e tüm vatandaşların ilgi gösterdiği Müze TIR'ı, 4 gün boyunca Demre Yeni Otopark Meydanı'nda sergilendi.

Çanakkale Savaşı'nda kullanılan top mermileri, el bombaları, havada çarpışan mermiler, mataralar, silahlar, üniformalar, gibi savaş malzemelerinin yanı sıra, o günlerde kullanılan yemek kapları, çatal, bıçak ve bazı komutanlara ait şahsi eşyalarında yer aldığı sergide, vatandaşlar 100 yıl öncesine giderek duygu yüklü dakikalar yaşadı.

"ÇANAKKALE SAVAŞI'NI YENİ NESİLLERE ÇOK İYİ ANLATMALIYIZ"

Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Türk tarihine destan olarak kazınan Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümünü tüm vatandaşlara tekrar hatırlatmak amacında olduklarını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak Çanakkale Savaşı'nın ne zor şartlar altında savaşılarak bu noktaya gelindiğini ve bu zaferin ne şartlar altında kazanıldığını bilinmesi için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Gençlerimize bu destanın anlatılması gerekiyor. Yeni neslimiz maalesef bir devrin kapanıp bir devrin başladığı Çanakkale Savaşı'nın ne imkansızlıklarla kazanıldığını yeterince bilmiyor olabilir. Bu ülkemizin ne zor şartlar altında kurulduğunu, yokların içinde savaşın kazanıldığını yeni nesillere çok iyi anlatmalıyız. Çanakkale TIR'ı da bunu göstermemiz ve anlatmamız için bir fırsat oldu" diye konuştu.

Çanakkale Tır’ı 7’den 70’e İlgi Gördü

Çanakkale Tır’ı 7’den 70’e İlgi Gördü

Çanakkale Tır’ı 7’den 70’e İlgi Gördü

Çanakkale Tır’ı 7’den 70’e İlgi Gördü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim