• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Çanakkale Şiir Ve Türkülerle Anıldı

Çanakkale Şiir Ve Türkülerle Anıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharip Gaziler Derneği ve Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında...

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharip Gaziler Derneği ve Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında "Şiirlerle ve Türkülerle Çanakkale" programı düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharip Gaziler Derneği ve Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında "Şiirlerle ve Türkülerle Çanakkale" programı düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Başkanı Abdülkadir Uslu ve çok sayıda davetli katıldı. Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Başkanı Uslu, Çanakkale ruhunu bugünlere taşımanın herkesin öncelikli görevi olması gerektiğini ifade ederek, "Eğitimde, sosyal hayatımızda, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizde bu ruhu yansıtmamız gerekir" dedi. Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar da, geçmişte olduğu gibi bugün de cephenin en ön saflarında çarpışabileceklerini belirterek, "Türk milleti asırlardır olduğu gibi art niyetli güçler ile mücadele etmeye devam edecektir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, Türk milletinin hassas ve duygusal olduğu günler olduğunu söyleyerek, bunlardan birinin 101 yıl önce yaşanan Çanakkale Zaferi olduğunu ifade etti. Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, şöyle konuştu: "Biz bu ülkeye Çanakkale'de 250 bin şehidin kanıyla sahip olduk. Eğer bu ülkeye kalemle, mürekkeple sahip olsaydık şimdiye kadar vatanımızı çoktan kaybetmiştik. Bu ülkeyi 100 yıl önceki gibi bölüp parçalamak istiyorlar. Nasıl ki 1200'lü yıllarda Anadolu'da Selçukluları bölüp parçalamak istedilerse bu günde aynı. Mehmet Akif'in "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda" dediği gibi bu topraklar şehitlerimizin kanı ile sulanmıştır." Konuşmaların ardından 101 yıl önce Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanları birbirinden güzel şiir ve türkülerle anlatıldı.

Çanakkale Şiir Ve Türkülerle Anıldı

Çanakkale Şiir Ve Türkülerle Anıldı

Çanakkale Şiir Ve Türkülerle Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim