• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı

Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı
Kırklareli iline bağlı Babaeski ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin" 101. Yıldönümü sebebiyle Pancarköy ve Babaeski...

Kırklareli iline bağlı Babaeski ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin" 101. Yıldönümü sebebiyle Pancarköy ve Babaeski Şehitliği'nde tören düzenlendi. Şehit Komiser Ahmet Yurdatapan'ın mezarı başında bulunan yaşlı kadın mezara sarılarak ağladı.Şehidin resmini sildi.Ağlayan yaşlı kadını polis memuru sakinleştirdi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin" 101. Yıldönümü programı Pancarköy'de bulunan 65'inci Piyade Tümen, 241'inci Piyade Alayı 2'nci Piyade Taburu Karargâhı ve Karargâh Destek Bölüğü, Ordugâh Bölgesinde içtima halinde iken, Tatbikata Bandırma Askeri Hava Alanından katılan uçağın Bölüğün üzerine düşmesi sonucu şehit olan Mehmetçiklerin anısına yapılan anıtta gerçekleşti.

Gerçekleşen törene, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, 1'nci Zırhlı Tugay Komutanı İstihkâm Kurmay Albay Güngör Gündoğdu, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Dalkılıç, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hatip, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Güvenç Demirarslan, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Şeker Fabrikası Müdürü Fikri Cömert, Askeri Erkan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Müdürleri, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Şehitler Anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra merasim mangası tarafından saygı atışı gerçekleşti.

Tank Yüzbaşı Murat Yetkin'in Pancarköy Şehitliğini anlatan konuşması tamamlandıktan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tank Yüzbaşı Volkan Ergül yaptı. Konuşmanın ardından törene katılan kişiler şehitlerin adının yazılı olduğu mermer taşlarının üzerine karanfiller koydu.

İKİNCİ TÖREN BABAESKİ ŞEHİTLİK ANITI'NDA GERÇEKLEŞTİ

İkinci tören, Babaeski Şehitlik Anıtı'nda gerçekleşti. Tören çelenklerin sunumu ile başlayıp daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

"AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ BÖYLE ANLAMLI BİR GÜNDE GÖNLÜMÜZ SEVGİ, ŞÜKRAN VE MİNNET DOLU OLARAK BİR KEZ DAHA ANIYORUZ"

Babaeski Şehitliğinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tank Üsteğmen Oğuzhan Alagöz yaptı. Alagöz, konuşmasında,"Bugün aynı zamanda tüm imkânsızlıklara rağmen Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk toplumunun parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümüdür. Aziz şehitlerimizi böyle anlamlı bir günde gönlümüz sevgi, şükran ve minnet dolu olarak bir kez daha anıyoruz" dedi.

Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Şehitlik Anı Defterine yazdı. Daha sonra şehit mezarlığı ziyaret edilerek, İlçe Müftülüğü görevlisi tarafından dua okundu ve şehit mezarlıklarına

karanfiller bırakıldı.

GÖZ YAŞLARI SEL OLDU AKTI

Şehit Komiser Ahmet Yurdatapan'ın mezarı başında bulunan yaşlı kadın mezara sarılarak ağladı.Şehidin resmini sildi.Ağlayan yaşlı kadını polis memuru sakinleştirdi.

Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı

Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı

Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı

Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı

Çanakkale Şehitleri Törenlerle Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim