• BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Çanakkale Şehitleri Aliağa’da Da Unutulmadı

Çanakkale Şehitleri Aliağa’da Da Unutulmadı
18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir'in Aliağa ilçesinde de...

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir'in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle İzmir'in Aliağa ilçesinde düzenlenen program Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programa; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediyesi Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet alanındaki törenin ardından Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği tarafından ebediyete intikal etmiş olan tüm şehitler için mevlit okutuldu.

"ÇANAKKALE MAZLUM MİLLETİMİZİN ŞAHLANIŞIDIR"

Çanakkale zaferi ve şehitlerini anma töreni, HABAŞ Hamdi Başaran METEM lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program ile devam etti. HABAŞ Hamdi Başaran Lisesi Konferans Salonu'ndaki programda günün önemini belirten konuşmayı okul müdürü Kazım Sayın yaptı. Çanakkale zaferinin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Sayın, "Çanakkale, bağımsız ve tek millet olmak için verdiğimiz bir mücadelenin zaferidir. Mazlum milletimizin şahlanışıdır. Bizler tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet altında dil, din ve ırk ayrımı yapmadan huzur, sevgi ve kardeşlik içinde yaşıyoruz. Cennet vatanımızı kanımızın son damlasına kadar koruyup, şehitlerimizin yattığı bu topraklara düşman ayağı bastırmayacağız. Bugün ülkemiz üzerinde oynan oyunlar ile mücadele eden asker, polis ve tüm güvenlik güçlerimize muvaffakiyet temenni ederken, şehitlerimize rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN DUYGULANDIRAN ORATORYO

Okul Müdürü Kazım Sayın'ın konuşmasının ardından "Çanakkale Şehitlerine" adlı tarihsel sunum barkovizyona yansıtıldı. Program, öğrenciler tarafından sahnelenen "Çanakkale" adlı oratoryo ile son buldu. Aliağa protokolü ve izleyenlere duygu dolu anlar yaşatan oratoryo dakikalarca alkışlandı. Programın bitiminde ilçe protokolü programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tek tek kutladı. Programın sonunda HABAŞ Hamdi Başaran METEM Lisesi bahçesinde şehitler anısına katılımcılara lokma ikram edildi.

Çanakkale Şehitleri Aliağa’da Da Unutulmadı

Çanakkale Şehitleri Aliağa’da Da Unutulmadı

Çanakkale Şehitleri Aliağa’da Da Unutulmadı

Çanakkale Şehitleri Aliağa’da Da Unutulmadı

Çanakkale Şehitleri Aliağa’da Da Unutulmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim