• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Çanakkale Şehitleri 103. yıl dönümünde Kars’ta anıldı

Çanakkale Şehitleri 103. yıl dönümünde Kars’ta anıldı
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde Çanakkale şehitleri Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde Çanakkale şehitleri Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törene; Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri, şehit aileleri ve vatandaşların katıldı.

Tören şehitlik anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu, 21 pare saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şeref Defterini sırasıyla Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta imzaladı.

Milletimizin birliği, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna göğsünü siper eden siz Aziz Şehitlerimize en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi arz etmek için bir kez daha huzurunuza geldik diyen Kars Valisi Rahmi Doğan, "Bizler, millî menfaatleri daima şahsî menfaatlerinden üstün tutmuş; vatanı ve bayrağı uğruna bütün varlığını feda etmiş bir milletin mensupları olmanın şeref ve gururunu, sizlerin sayesinde yaşamaktayız. Tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Kurtuluş savaşından Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolda milletimizin verdiği en büyük varoluş mücadelesi olduğu gibi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için de ibret alınması gereken bir hadisedir" dedi.

Doğan, "Sizlerin emaneti olan vatanımızı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığıyla uğruna canlarını verdiğiniz bu aziz vatanımızın kalkınmasını sağlamak, devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini koruma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" anlayışıyla her karışını temiz kanları ile suladığınız kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden siz Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ruhunuz şad olsun" diye konuştu.

Daha sonra şehitler müzesini gezen protokol üyeleri, Kars'ın şehitlerinin fotoğraflarını ve anı defterini inceledi. Şehitler için Kuranı Kerim Tilaveti okundu. Ardından Şehit mezarları ziyaret edilerek, kabirler üzerine beyaz ve kırmızı karanfil bırakıldı.

Kars'taki Çanakkale Zaferi kutlamaları Kültür Müdürlüğü Salonu'nda devam etti. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Şiir dinletisi, Koro gösterisi, Çanakkale Destanı Oratoryosu ile sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim