• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü için logolu elma

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü için logolu elma
Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü dolayısıyla geliştirilen logolu elma projesinde sona gelindi.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü dolayısıyla geliştirilen logolu elma projesinde sona gelindi. Logulu elmalar, 550 milletvekiline gönderilerek tanıtıldı.

Çanakkale Valiliği AB Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu'na bağlı Tarım ve Çevre Alt Çalışma Grubu'nun, 100. yılda şehitlerin hatırasına adanarak yaptırdığı Çanakkale logolu elma projesinde sona gelindi. Projeye, geçen mayıs ayında Yapıldak, Saraycık, Işıklar, Bayramiç, Evciler, Çırpılar ve Yeşilköylü elma üreticisi çiftçilerle başlandı. Deneme üretimleri 2014 sezonundan itibaren yapılan projede, Akçansa ve Çanakkale Ziraat Odası'nın maddi destekleriyle il genelinde 50 bin adet 100. yıl logolu çıkartma, üreticilere dağıtıldı.

Projenin koordinatörü Şükrü Çetinkaya, başta üretici ve destekçilerin soğuk baktığını belirterek, alınan olumlu sonuçlarla destek geldiğini söyledi. Çetinkaya, "Logoların elmaların üzerine yapıştırılması aşamasında, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencileri de bu projeye emekleriyle destek sağladılar. Bölgemizde elma üreticilerimiz tarafından pek bilinmeyen fakat 1896 yılından beri Fransa'da uygulanan ve Japonya'da geliştirilen bu üretim metodunun üreticilerimize öğretilmesine de yoğun bir mesai harcadık. Gıda Analizleri Çanakkale İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde yapılan elmaların, sağlık açısından tüketilmesine de bir engel yoktur." şeklinde konuştu.

Tarım ve Çevre Alt Çalışma Grubu Başkanı, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver de projenin başarılı olduğunu söyledi. Takım çalışmasıyla olumlu sonuç aldıklarını belirten Elver, tanıtım için logolu elmaları 550 milletvekiline gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü için logolu elma

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü için logolu elma

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim