• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Çanakkale Savaşı Başkent’te Yeniden Yaşandı

Çanakkale Savaşı Başkent’te Yeniden Yaşandı
Mamak Belediyesi tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirildi.

Mamak Belediyesi tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından canlandırılan "Çanakkale Geçilmez" oyunu damga vurdu.

Bu yıl 101.'si düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Mamak Belediyesi tarafından, Mamak eski pazar alanında anma programı düzenlendi. Programa, Mamak Belediyesi Başkanı Mustafa Mesut Akgül, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Mamak Kaymakamı Ali Mantı ve binlerce Mamaklı katıldı.

Program, Başkent Mehteran takımının gösterisi ile başladı. Mehteran takımının gösterisinin ardından Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, "Çanakkale Zaferi 101. Yıl Resim, Şiir, Mektup Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Mamak Belediye Başkanı Akgül, yarışmada dereceye giren öğrencilerin Çanakkale'ye götürüleceği müjdesini verdi.

Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu oyuncuları tarafından, "Çanakkale Zaferi" oyunu sahnelendi. Yaklaşık 200 kişi ile oynanan "Çanakkale Zaferi" oyunu için açık hava platosu kuruldu. Platoda, Çanakkale savaşının yaşandığı mevziler, sahra hastaneleri, komutanlık çadırları, kullanılan silahlar ve toplar yer aldı.

"ÇANAKKALE ZAFERİ" OYUNU DUYGULU ANLAR YAŞATTI

Oyun, Çanakkale savaşlarının seyrini kaldırdığı top mermisiyle değiştiren ve Türk milletinin unutulmaz bir zafer kazanmasında etkin rol oynayan Seyit Onbaşı'nın gösterisi ile başladı. Top mermisinin atılmasının ardından Türk askeri ile düşman kuvvetleri arasında geçen mücadele duygulu anlar yaşattı. Sergilenen oyunda Çanakkale Zaferi adeta Mamak'ta tekrardan yaşandı. İman gücü ile vatanını düşmana karşı koruyan Türk askerinin cefakarlığı gözler önüne serildi. Oyunun ardından plato Mamaklıların ziyaretine açıldı. Platoyu meraklı gözler ile gezen Mamaklılar bol bol fotoğraf ve video çekti. Plato 22 Mart'a kadar halkın ziyaretine açık olacak.

Mamak Belediye Başkanı Akgül, Çanakkale Zaferi münasebetiyle düzenlenen etkinlikte konuştu. Akgül, Çanakkale ruhunun gelecek nesillere taşınması gerektiğini belirterek, "Çanakkale'de yapılan bir savaş değildi, bir zafer değildi, bir destandı. Böyle bir destanı oluşturan birçok şey var ama asıl önemlisi Çanakkale bizim kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin bir göstergesiydi. Onun için biz bunu gelecek kuşaklara da aktarmamız lazım" diye konuştu.

7 yıldır Mamak'ta binlerce kişiyi Çanakkale ruhunu yaşatabilmek için Çanakkale'ye götürdüklerini kaydeden Akgül şunları söyledi:

"Bu sene Çanakkale Platosu kurduk. Çünkü görsel olan şeyler daha etkili oluyor ve bu platoda tiyatro ekibimiz çok farklı bir gösteri hazırladılar ve bunu sunduk" diye konuştu.

Bugün 101 yıl önce Çanakkale'de yaşanan o emperyalist güçlerin Türkiye'mizi bölmeye, parçalama ve diz çökme hadisesini bugün başka şekillerde bir daha yaşıyoruz. İşte terör bunların başında geliyor. Terör ile bu millete diz çöktürülmeye çalışılıyor, bu ülkenin büyümesi engellenmeye çalışılıyor iç ve dış güçler tarafından. İşte bugün o Çanakkale ruhuna daha çok ihtiyacımız var. Orada Laz, Kürt, Türk, Çerkez, Alevi, Sünni demeden bir arada aynı siperde mücadele verdi ecdadımız ve o şehitlerimiz kanlarıyla bize bu toprakları bıraktı. İşte bugün o birliği sağlama günüdür. Bizim hiçbir ayrımımız Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni demeden bu bayrağın altında yaşayan kardeşlerimiz kucaklamamız lazım. Bu Çanakkale platosunu kurarken temel düşüncemizde buydu. O ruhu vatandaşlarımıza vermek. Umarım faydalı olmuştur."

Çanakkale Savaşı Başkent’te Yeniden Yaşandı

Çanakkale Savaşı Başkent’te Yeniden Yaşandı

Çanakkale Savaşı Başkent’te Yeniden Yaşandı

Çanakkale Savaşı Başkent’te Yeniden Yaşandı

Çanakkale Savaşı Başkent’te Yeniden Yaşandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim