• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

“Çanakkale” Mektup Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

“Çanakkale” Mektup Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
Genç Memur-Sen tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen "Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale" konulu mektup yarışmasında ödüller...

Genç Memur-Sen tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen "Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale" konulu mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Genç Memur-Sen tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen "Direnişin Sembolü İstiklal, Destanın Adı Çanakkale" konulu mektup yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Mamak Belediyesi Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genç Memur- Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ve çok sayıda davetli katıldı.

Yarışmada "Elleri Nur, Gözleri Nur, Cennet Kokulu Dedeciğim" mektubuyla birinci olan Rabia Edviye'ye ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç verirken, ikinci olan Kübra Kaplan'a Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Üçüncü olan Büşra Özentürk'e de ödülünü Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül verdi.

Gençlere, son dönemde artan terör sorununu anlatan Bakan Kılıç, "Bunu gerçekleştiren canilere de onların arkasında duranlara da şunu söylüyoruz, "Biz hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız" dedi. İstiklal Marşı'nın "korkma" kelimesiyle başladığını vurgulayan Bakan Kılıç, gençlere, "Tüm dünyanın gözünün içine bakarak yanlışları dile getirmekten ve insan hakları için ortaya çıkılması gerektiği zaman korkmamaları" öğüdünü verdi.

Bakan Kılıç gençlere, Çanakkale şehit ve gazilerini unutmamalarını, millete hizmet etmeyi şiar edinmelerini, ülke ve bayrağa karşı ihanet içinde olanların karşısına dikilmeleri, internet ve sosyal medyada çok fazla zaman geçirmek yerine kitap okumalarını tavsiye etti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de gençlere İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını anlayarak ve hissederek okumalarının onlara yol göstereceğini kaydetti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise yarışma sonucunda ortaya çıkan eserlerden duydukları mutluluğu dile getirerek, en fazla eserin kız öğrencilerden geldiğini söyledi.

Yazılan mektupların gelecek adına umutları yeşerttiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yarışmaya katılan tüm gençleri kutlayarak, "Yarışmaya katılan eserlerde gelecek adına umutlarımızı bir kez daha artıran emanete sahip çıkma, emaneti yerde bırakmama şuurunu gördük. Böyle genç ve yazan bir neslin var olması, ümitlerimizi artırıyor. Yarışmaya katılan tüm gençlerimizi kutluyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim