• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Çanakkale Kısa Film Yarışması Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Çanakkale Kısa Film Yarışması Ödülleri, Sahiplerini Buldu
Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale konulu kısa film yarışmasında dereceye giren filmlere ödüller, Yeşilçam oyuncusu Eşref Kolçak...

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale konulu kısa film yarışmasında dereceye giren filmlere ödüller, Yeşilçam oyuncusu Eşref Kolçak ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından verildi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından "Onlar Destan Yazdı, Sen Filmini Çek" sloganıyla hazırlanan Çanakkale, konulu kısa film yarışmasının ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Merkez Valisi Murat Yıldırım, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Yeşilçam oyuncusu Eşref Kolçak ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan gecede, yarışmada derece giren filmlerin gösterimi gerçekleştirildi.

Programda açılış konuşması yapan oyuncu Eşref Kolçak, konuşmasına İstiklal Marşı dizeleriyle başladı. Kolçak, "Çanakkale Savaşlarında şehit olmuş, gazi olmuş nice insanlarımız var. Kanlarını canlarını seve seve veren o insanlara ölmek değil, ne kadar dua etsek yine de azdır. Şehit olan tüm herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Bana gösterdiğiniz ilgiden dolayı da hepinizi bütün kalbimle kutluyorum, teşekkür ederim. Tekrar seneye görüşmek üzere inşallah" dedi.

"ÇANAKKALE, BUGÜN İLE GEÇMİŞ ARASINDA BAĞLANTIYI KURMADA ÖNEMLİ BİR FIRSAT"

Kürsüde bir konuşma yapan Başkan Aydın ise, bir anısını anlatarak, " Ben 2000'de Avustralya'ya gitmiştim. Orada Avustralyalıların ve Avustralya devletinin Çanakkale'ye verdiği değeri gördüm. Onların şehitlik olarak nitelendirdikleri anıtın olduğu yerde buradan on binlerce kilometre uzaktaki ülkede, ben Türk bayrağını ve Gelibolu'nun maketini gördüm. Çanakkale Savaşlarına verilen önemi gördüm. Adeta Avustralya Devleti'nin bir millet inşa etmek için, ortaya koymuş olduğu çabayı, gayreti emeği ve onun ürününü görmüştüm. Avustralyalılar bunu yapıyor ama biz niçin bu Çanakkale konusuyla bu kadar ilgilenmiyoruz diye düşünmüştüm. Arkasında da kendi kendime şu sözü verdim Çanakkale'yi, Gelibolu'yu, Çanakkale ruhunu Zeytinburnu'na yakın kılacağız. Ve 2000 yılında, Zeytinburnu Belediyesi'nin Çanakkale ile olan ilgisi başladı. Sonrasında bu bir devlet politikasına da dönüştü. Çanakkale'ye hükümetlerimiz, devletimiz ciddi anlamda önem vermeye başladı. Geçmiş ile bugün, bugün ile geçmiş arasındaki bağlantıyı kurmada da önemli bir fırsat olmuştur Çanakkale" diye konuştu.

BİRİNCİYE 15 BİN TL ÖDÜL VERİLDİ

Jüri üyelerinin gerçekleştirdiği değerlendirme sonucu birinci olan Hasat Zamanı isimli filme 15 bin TL, ikinci olan Çanakkale isimli filme 10 bin TL 3'üncü olan 1915 Hafızalarda Kalanlar isimli filme ise 5 bin TL ödül, Başkan Aydın ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Programda ayrıca, mansiyon ödülleri de takdim edildi.

Öte yandan, gece sonunda Başkan Aydın tarafından katılımcı protokol üyelerine de plaket takdim edildi.

Çanakkale Kısa Film Yarışması Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Çanakkale Kısa Film Yarışması Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Çanakkale Kısa Film Yarışması Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim