• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Çanakkale Kahramanları ‘Tarihe Sığmayanlar’ Sergisiyle Anılıyor

Çanakkale Kahramanları ‘Tarihe Sığmayanlar’ Sergisiyle Anılıyor
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünde Çanakkale ruhunun yansıtılarak resmedildiği ve 18 eserin yer aldığı "Tarihe Sığmayanlar" sergisi açıldı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünde Çanakkale ruhunun yansıtılarak resmedildiği ve 18 eserin yer aldığı "Tarihe Sığmayanlar" sergisi açıldı.

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ile İzmir Ticaret Borsası ve koordinatörü olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu arasında imzalanan işbirliği kapsamında; Çanakkale Cephesi'nde Türk ordusunun verdiği mücadele, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan "Tarihe Sığmayanlar" sergisi ile anıldı.

18 ESER SERGİLENDİ

İzmir Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, 1914-1918 Türk Kurtuluş mücadelesinin en önemli cephelerinden Çanakkale Cephesi'nde yaşanan mücadelenin Türk ulusal tarihinin akışı içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Sergimiz, Çanakkale Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk ve halkın birlikte verdiği mücadelenin yansıtıldığı seramik tablo, bu kutsal mücadelede askerlerin kullandığı miğfer ve dürbünlerin birebir ölçüde yansıtıldığı seramik uygulamalar, şanlı mücadelenin gerçek fotoğraflarının bire bir çalışıldığı, vatan uğruna canı pahasına savaşan askerlerin arkasında bıraktığı hüzün ve matemin izlerini taşıyan yağlı boya resimlerin ve kağıt rölyeflerin yer aldığı toplam 18 parçadan oluşmaktadır" dedi.

"ÇANAKKALE SAVAŞI EN CENTİLMEN SAVAŞTIR"

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de, Çanakkale Savaşı'nın tarihin gördüğü son centilmen savaş olduğuna dikkat çekerek, "Çanakkale Savaşı, bugün bizim karşı karşıya olduğumuz bütün soruların da cevabıdır. Çanakkale'nin evlatları bize; özgürlüğün değerini, millet olmanın erdemini, biz olmak için ben'den vazgeçmeyi, yokluklar içinde var olmayı ve var etmeyi göstermiştir. Kan ve gözyaşıyla yazılmış bu destan, çağdaş Türkiye'nin çoban yıldızı olmuştur. Çanakkale Şehitleri'nin bütün dünyaya verdiği büyük mesajın üzerinden 101 yıl geçti. Bugün, ülkemiz ne yazık ki Mehmet Akif'in "kimi hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela" diye tarif ettiği kadim düşmanların yerine geçmiş arkaik bir saldırının tehdidi altında. İnanıyoruz ki, bu karanlık günler de geçip gidecek. Bu millet, bu ülke ve bu bayrak sonsuza kadar payidar olacak. Ve bu eşsiz mesaja inananlar, atalarının yazdığı tarihe sığmayan bir destanı yaşamaya devam edecekler." diye konuştu.

"HER ALANDA ÇANAKKALE RUHUNA İHTİYAÇ VAR"

Türkiye'nin bugün her alanda yeniden Çanakkale ruhuna ihtiyacı olduğunu belirten Kestelli, eğer bütün farkların tek bir bütün içinde bir zenginlik olduğuna inanılarak davranılabilirse başarılı olunacağını savundu.

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ise "Çanakkale cephesinde savaşanlar adeta etten duvar örerek, tarihe sığmadılar. Ülkemizin bu döneminde bu sergiye ev sahipliği yapmak onur verici" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim