• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Çanakkale Destanı Yıldırım’da Canlandırıldı

Çanakkale Destanı Yıldırım’da Canlandırıldı
Çanakkale zaferinin 101. Yılını çeşitli etkinliklerle yad eden Yıldırım Belediyesi, Serdar Tuncer'in hazırlayıp sunduğu Tarihin Ardından Çanakkale...

Çanakkale zaferinin 101. Yılını çeşitli etkinliklerle yad eden Yıldırım Belediyesi, Serdar Tuncer'in hazırlayıp sunduğu Tarihin Ardından Çanakkale özel programına ev sahipliği yaptı.

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Çanakkale zaferinin mimarları olan şehitleri anarak konuşmasına başlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "101 yıl önce Çanakkale'de ecdadımız tarihi yeniden yazarak, işgalci güçlere "dur" dediler. Vatan için canlarını hiçe sayan, ölüme gözünü kırpmadan giden şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

ECDADIMIZ TARİHİ YENİDEN YAZDI

Yeryüzünde tarihin akışını değiştiren savaşlardan birinin Çanakkale savaşı olduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Tarihi baktığımız zaman savaşların hemen hepsini güçlüler kazanmıştır. Bu kaideyi bozan savaşlardan biri Bedir diğeri Çanakkale savaşıdır. Bedir savaşı kaybedilseydi İslam alemi olmayacaktı. Aynı şey Çanakkale savaşı içinde geçerlidir. Mehmet Akif Ersoy'un şiirinde dediği gibi, "Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker. Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün kanın kurtarıyor Tevhidi. Bedr'in aslanları ancak bu kadar şanlı idi" demiştir. Çanakkale şehitleri de vatanı ve tevhidi kurtarmıştır" diye konuştu. Ülke genelinde yaşanan terör olaylarını da kınayan Başkan Edebali, "Bugün de topyekun saldırılar altındayız. Bu saldırıları bertaraf etmek için Çanakkale ruhunu yaşayarak, gelecek nesillere tarih bilincini aşılamalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.

ÇANAKKALE ZAFERİ ANLATILDI

Ünlü şair ve yazar Serdar Tuncer ise gösterilen yoğun ilgiden dolayı Yıldırımlılara teşekkür ederek başladığı programında Çanakkale savaşının tarihin tozlu raflarında kalmış fazla bilinmeyen yönlerini paylaştı. Çanakkale destanının tarihin akışını değiştiren ayrıntılarını izleyicilere aktaran Serdar Tuncer, savaşta yaşanan dramatik hikayeleri kendi üslubuyla izleyicilere anlattı. Mehmet Akif Ersoy ve Arif Nihat Asya'dan okuduğu şiirlerle izleyenlere duygu dolu anlar yaşatan Tuncer'e, Cihan Yıldız da seslendirdiği türkülerle eşlik etti. İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan programın sonunda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Serdar Tuncer'e çiçek verdi.

Çanakkale Destanı Yıldırım’da Canlandırıldı

Çanakkale Destanı Yıldırım’da Canlandırıldı

Çanakkale Destanı Yıldırım’da Canlandırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim