• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Çanakkale Destanı Kartepe’de Yeniden Yazıldı

Çanakkale Destanı Kartepe’de Yeniden Yazıldı
Çanakkale Destanı'nın, 101. Yıldönümünde Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen...

Çanakkale Destanı'nın, 101. Yıldönümünde Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15'lilerin Destanı" adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

"Bir Ulusun Yeniden Doğuş Destanı" olarak anılan ve bu yıl 101. Yıldönümü idrak edilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri'ni Kartepe Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu tiyatro oyunu ile andılar. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki oyunu izlemek için gelen konuklara savaş günleri anısına şekersiz üzüm hoşafı ikram edildi. Salonda yerini alan izleyiciler saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan söyledi. Öğrencilerin sunduğu orotoryo salondaki konuklar tarafından büyük beğeni topladı.

Salonda Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Zafer Arat, Başkan Yardımcıları Murat Sabri Çakır, Mehmet Filiz, Abdullah Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Nurdane Erişti ve Ahmet Atlı, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, Kartepe Artvinliler Dernek Başkanı Mevlüt Ağra, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Ay, İşletme Müdürü İbrahim Bahri Özyılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler Bilgi Evi öğrencilerinin heyecanına ortak oldular.

Kartepe Belediyesi Bilgi Evi üyesi çocuklar yıl boyu Yaşam ve Sanat Akademisi Yönetmeni Mehmet Emin Demirel nezaretinde hazırlandıkları "15'lilerin Destanı" adlı oyun ile; Çanakkale'de askeri dehası ile şanlı zaferi yaşatan Mustafa Kemal ve kahramanlarının yaşadıkları zorluklara rağmen verdiği mücadele ruhunu anlattılar. Bilgi Evi üyesi öğrencileri oyun sonunda tüm konuklar ayakta alkışladı ve adeta Çanakkale destanı 101.yılında Kartepe'de yeniden yazıldı.

Başkan Vekili Zafer Arat ve başkan yardımcıları oyun sonunda Çanakkale ruhunu tekrar yaşatan minikleri tek tek tebrik ettiler.

Çanakkale Destanı Kartepe’de Yeniden Yazıldı

Çanakkale Destanı Kartepe’de Yeniden Yazıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim