• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Çanakkale destanı canlandırıldı

Çanakkale destanı canlandırıldı
Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünde, Eyüp'te “Çanakkale Destanı Şehitleri” anma programı düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Eyüp'te “Çanakkale Destanı Şehitleri” anma programı düzenlendi.

Eyüp Belediyesi tarafından Haliç Etkinlik Alanında düzenlenen programda Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları cephede ve cephe gerisinde yaşananları canlandırdı.

Seyit Onbaşı'nın 276 kilogramlık mermiyi kaldırdığı anın canlandırıldığı sahneyi izleyen vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Eşini ve oğlunu cephede kaybeden yaşlı bir kadının, son oğlunu da cepheye gönderdiği sahne ile "sıhhiye çadırı" sahnesinin canlandırılması sırasında da duygulu anlar yaşandı.

Eyüp Belediyesi Mehter Takımı'nın, aralarında Çanakkale Zaferi ile ilgili marşların da yer aldığı eserleri seslendirmesi vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Özellikle öğrencilerin ilgiyle izledikleri tiyatro gösterisinde her gün 4 seans olarak 18 Mart’a kadar Çanakkale Zaferi’nden kesitler canlandırılacak.

Çanakkale Destanı Platosunda, Çanakkale Anıtı maketinin yanı sıra cephede kullanılan kazma, kürek, mermi, tabanca, top mermisi, askerlere ait üniforma, matara, ayakkabı ve cepheye ilişkin fotoğraflar sergileniyor.

Bu arada programın açılışında konuşan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, bu yıl ikincisini yaptıkları etkinliklerde tiyatro gösterisi ve platonun yer aldığını belirterek bu tür etkinliklere gelecekte de devam edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin yeni nesil tarafından daha iyi bilinmesinin önemini vurgulayan Kavuncu, bu tür etkinliklerle tarih bilincinin oluşturulmasına katkı sağlanmış olacağını kaydetti.

Kavuncu, platoyu gezen ve tiyatroyu izleyenlerin Çanakkale destanının nasıl yazıldığını yakından hissedebileceklerini bildirdi.

Konuşmalar, Mehter Takımı konseri, tiyatro gösterisi ve platonun gezilmesinin ardından vatandaşlara Mehmetçiğin cephedeki yiyeceği olan tarhana çorbası ikram edildi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim