• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı
Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında, Çanakkale Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende, Türk Yıldızları ekibinin gösterisi nefes kesti. Erdoğan, daha sonra şehitliğe geçerek dua etti.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitler abidesinde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra bazı bakanlar, milletvekilleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Türkiye Cumhuriyeti adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başlayan program, saygı atışının yapılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına Tuğgeneral İsmail Gürgen'in günün anlamını belirten konuşmasının ardından, Türkiye Cumhuriyeti adına konuşmayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yaptı. Yılmaz, "Başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizi bağımsızlığa götüren savaşların kahramanlarını rahmetle anıyorum. Bu ülkede özgürce yaşamanın bedeli can ve kan ile ödenmiştir. Dün bu bedel ödendi. Bugün de bu bedelin ödenmesine devam edilmektedir. Yarın da bu Bedel ödenecektir. Bu ülkede "Önce Vatan" diyenler var. Bu ülkede "Ezan dinmez, bayrak inmez" diyen, "Şehitler ölmez" diyen var. Bunlar oldukça bu millete hiç kimseye diz çöktüremeyecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve katılımcılar, seyir alanına geçti. Burada Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı yüzer ve uçar unsurlarla Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçar unsurlar geçit yaptı. Şehitler Abidesi önünden geçiş esnasında, gemilerden, Çanakkale şehitlerini selamlamak amacıyla top atışı yapıldı. Deniz geçiş töreninin ardından Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaptı. Nefes kesen hareketleriyle izleyenleri büyüleyen Türk Yıldızlarının gösterisi herkesten büyük alkış aldı. Ardından şehitliğe giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anı defterini imzaladıktan sonra Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi. Şehitlikte edilen duanın ardından, Erdoğan, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı tören programı, il merkezinde gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek. Konser ve gösterilerin yanı sıra, 19.30'da fener alayı, 20.15'te ise havai fişek gösterisi yapılacak.

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı

Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yılı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim