• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Çanakkale Bilgi Yarışmasının Birincisi Haliliye İlçesi Oldu

Çanakkale Bilgi Yarışmasının Birincisi Haliliye İlçesi Oldu
Haliliye Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Çanakkale bilgi yarışmasının...

Haliliye Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Çanakkale bilgi yarışmasının galibi 80 puanla Haliliye ilçesi oldu.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çanakkale konulu bilgi yarışması 13 ilçedeki okulların 8'inci sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirildi. Kendi ilçelerinde birinci olan okulların katıldığı final programı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Final programına Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Final programının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İlci, düzenledikleri programdan dolayı Haliliye Belediyesi'ne teşekkür etti. İlci, "Bu anlamlı günde böyle bir güzel çalışmaya, böyle bir güzel yarışmaya katkı sunan Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol'a şahsında kendisine ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE BİR DESTANDIR

Müdür İlci'nin ardından kürsüye çıkan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise yarışma hakkında bilgiler verdi. Çanakkale'nin bir savaştan öte bir mücadele ve destan olduğunu söyleyen Demirkol, "Konusu sadece Çanakkale olan bilgi yarışmasının final töreni dolayısıyla bir arada bulunuyoruz. Haliliye Belediyesi olarak geçen senede aynı şekilde yapmış olduğumuz bir çalışmadır. Allah nasip ederse, hayatta ve görevde olduğumuz sürece bu yarışmamız geleneksel hale gelmiştir. Bugün ikincisini gerçekleştiriyoruz. Eğer Cenab-ı Hakk ömür verirse, gelecek yılda yine burada hep birlikte olacağız. Bu bizim görev süremiz boyunca devam edecektir. Çanakkale bir savaş değil, bir mücadele değil bir destandır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan yarışmada öğrencilere 10'ar soru yöneltildi. 10 soruluk yarışmada Siverek İlçesi 50 puan alarak üçüncü olurken, Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri 60'ar puanla eşit puan aldı. Bunun üzerine yedek sorulara geçildi. Sorular 2 yedek soruya da doğru cevap veren Haliliye İlçesi 80 puanla birinci olurken, Eyyübiye İlçesi de 70 puanla ikinci oldu.

Çanakkale Bilgi Yarışmasının Birincisi Haliliye İlçesi Oldu

Çanakkale Bilgi Yarışmasının Birincisi Haliliye İlçesi Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim