• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Can Kurtaran Direksiyonda Kadın Eli

Can Kurtaran Direksiyonda Kadın Eli
Kadınların artık her meslek grubunda görüldüğü Güneydoğu'da, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli kadın ambulans şoförü Gülseren Çıray,...

Kadınların artık her meslek grubunda görüldüğü Güneydoğu'da, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli kadın ambulans şoförü Gülseren Çıray, gecesini gündüzüne katarak, can kurtarıyor. Çıray, vatandaşların kadın ambulans şoförüne alıştığını ancak zaman zaman tepkiler gördüğünü belirterek, "Bakıp "Erkek mi kalmadı, bu işi bayan yapıyor" gibi şeyler söyleyenler oluyor" dedi.

Güneydoğu'da zabıta, muhtar, temizlik işçisi ve otobüs şoförlüğü gibi alanlara el atan kadınlar, ambulans şoförlüğünde de erkeklere meydan okuyor. Mardin'in tek kadın ambulans şoförü olan Gülseren Çıray, hastalara yetişmek için gecesini gündüzüne katıyor. İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Merkez 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda çalışan Çıray, üstün başarı sağlıyor. Üslerinden sürekli övgü alan Çıray, yaptığı işin mutluluğunu yaşıyor.

"BU ARAÇLA KAÇ YAPIYORSUN"

İHA'ya konuşan Çıray, Ağustos 2015'te işe başladığını ve kendisini gören vatandaşların çok şaşırdığını belirterek, "İlk defa beni direksiyon başında görenler çok şaşırdılar. İlk sordukları soru şuydu; "Bu araçla kaç yapıyorsun." Tabi bizim amacımız hız değil, amacımız hastaya zamanında ve güvenle ulaşmaktır. Çünkü bizim başımıza bir şey gelse hastaya ulaşmamız gecikecek. Tabi şimdi tepkiler baya azaldı. Şuan tebrik edenler bile var. Vatandaşlar büyük bir kısmı alıştı. Ancak bazen tepkiler oluyor. Bakıp "Erkek mi kalmadı, bu işi bayan yapıyor" gibi şeyler söylüyorlar" dedi.

"KADINLAR KENDİLERİNE GÜVENMELİ"

8 Mart Dünya Kadınları Günü'nü kutlayan Çıray, kadınların kendilerine güvenmelerini istedi. Çıray, "Kadınlar bir şey yapmak istedikleri zaman mutlaka üzerine gitmeliler. Baskılara çok aldırış etmesinler. Ben güvenle buraya geldim. İnsanlar yapabileceğimizi gördüklerinde bize inanmaya başlıyorlar" diye konuştu.

"AİLEM GURUR DUYUYOR"

Ailesinin de ilk başlarda temkinli yaklaştığını ancak zamanla gurur duymaya başladıklarını anlatan Çıray, babasının kamyon şoförü olduğunu ve şu an kendisiyle gurur duyduğunu söyledi.

Can Kurtaran Direksiyonda Kadın Eli

Can Kurtaran Direksiyonda Kadın Eli

Can Kurtaran Direksiyonda Kadın Eli

Can Kurtaran Direksiyonda Kadın Eli

Can Kurtaran Direksiyonda Kadın Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim