• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Can Kardeş İle Öksüz Ve Yetim Çocuklara Yardım Eli

Can Kardeş İle Öksüz Ve Yetim Çocuklara Yardım Eli
Can Kardeş Aile Projesiyle yetim çocuklara sahip çıkılıyor. Öksüz ve yetim çocuklara destek olmak amacıyla hayata geçirilen Can Kardeş Aile Projesi ile...

Can Kardeş Aile Projesiyle yetim çocuklara sahip çıkılıyor. Öksüz ve yetim çocuklara destek olmak amacıyla hayata geçirilen Can Kardeş Aile Projesi ile tek ebeveynli ailelere mensup çocukların kişisel ve eğitsel gelişim imkanlarına ulaşmalarının kolaylaştırılması; aile bütünlüğünü korumak ve sürdürmekle görevli tek ebeveynin gerek psikolojik ve sağlık sorunlarına yakalanma riskinin en aza indirgenmesi, gerek aile bütünlüğünü sürdürme imkanlarının kolaylaştırılması konusunda destek sağlanması ile olası risklerin en aza indirilmesi hedefleniyor.

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, tek ebeveynli ailelerin çocuklarına sosyal, psikolojik ve manevi anlamda destek olmak amacıyla Can Kardeş Aile Projesini hayata geçirdi. 6-11 yaş arası çocuklar için hazırlanan projeyle, tek ebeveynli ailelere mensup çocukların, Küçükçekmece Belediyesi psikologları ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi psikoloji bölümü öğrencilerinden destek alması sağlanarak, ebeveyn yoksunluğundan dolan boşluğun getirdiği risklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde düzenlenen projenin imza törenine, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, İSZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Hamza Gönenç ve Mehmet Kaplan katıldı.

"AKADEMİK BÜTÜNLÜK İÇİNDE YETİMLERİMİZE EL UZATACAĞIZ"

İmza töreninde konuşan İSZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut yaptığı konuşmada, "Bu projeyle sayın vali beni aradığında bizzat ilgilenmek istedim. Bizi biz yapan değerlerden biri de yetimi okşayan bir Peygamberin medeniyetinin mensupları olmamızdır. Şehitlerimizin de olduğu bu dönemde, yetimlerimize akademik bütünlük içinde el uzatmak bizim için çok önem taşıyor. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

"İNANÇLARIMIZ GEREĞİ ÖNEM TAŞIYOR"

Bir yetim başının okşanmasının inançlarımız gereği çok önemli olduğunu söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu ise İstanbul'un en kalabalık ilçesi Küçükçekmece'de böyle bir projenin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"BÜTÜN YETİM ÇOCUKLARA ULAŞMASINI TEMENNİ EDİYORUM"

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, projenin ilk adımında valiliğin büyük emeği olduğunu belirterek şunları söyledi: "Akademik sistemin bu projeye enjekte edilmesi, projenin gerçekleştirilme şansını artırıyor. Toplum değişiyor, yaşam ve kültüre dair bakış açımız değişiyor. Ancak ortak değerlerimiz kaybolmuyor. Efendimizin sünnetine uygun bir şekilde yetime el uzatmak, bizi gururlandırıyor. İlçemizde, madde bağımlılığı, anne ve babadan yoksun büyümüş, tek ebeveynli çocuklarda ortaya çıkıyor. Projenin ilçe genelinde bütün yetim çocuklara ulaşmasını temenni ediyorum."

"KATKI VEREN HERKES PROJEYİ ÇOK SEVDİ"

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal da valilik olarak İstanbul'daki üniversiteler ve yerel yönetimlerle gerçekleştirmek üzere çeşitli projeler hazırladıklarını belirterek, "Bu projemiz de duygusal yönü ağır basan bir proje. Başarılı olacağını ümit ediyorum. Katkı veren herkesin bu işi çok sevdiğini biliyorum. Rektörümüz işi sahiplendiğinde ve yerel yönetimleri de yanımıza aldığımızda güzel işler ortaya çıkıyor. Emek ve desteğini esirgemeyenlere teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi. Ev sahibi Prof. Dr. Mehmet Bulut, projenin paydaşları Vali Yardımcısı Ahmet Önal, Kaymakam Harun Kaya ve Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu'na teşekkür ederek, Mehmet Akif Ersoy'un kendi el yazısıyla yazdığı Murakka'yı hediye etti. Protokol üyeleri, sonra İSZÜ Proje Ofisini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

PROJENİN HEDEFİ: ÖKSÜZ VE YETİM ÇOCUKLARA DESTEK OLMAK

'Can Kardeş Aile Projesi" ile tek ebeveynli ailelere mensup çocukların kişisel ve eğitsel gelişim imkanlarına ulaşmalarının kolaylaştırılması; aile bütünlüğünü korumak ve sürdürmekle görevli tek ebeveynin gerek psikolojik ve sağlık sorunlarına yakalanma riskinin en aza indirgenmesi, gerekse aile bütünlüğünü sürdürme imkanlarının kolaylaştırılması konusunda destek sağlanması ile olası risklerin en aza indirmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin pilot uygulama aşaması için tespit edeceği 30 annenin psikolojik destek ihtiyacını belirleyebilmek ve ihtiyaca uygun hizmet verebilmek amacıyla 30 anneye ön test-son test uygulamaların Küçükçekmece Belediyesi bünyesindeki psikologlarca yürütülmesi sağlanacak. Projenin psikolojik destek hizmetlerinin planlanması ve uygulanması da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Proje Ofisinde yürütülecek.

Can Kardeş İle Öksüz Ve Yetim Çocuklara Yardım Eli

Can Kardeş İle Öksüz Ve Yetim Çocuklara Yardım Eli

Can Kardeş İle Öksüz Ve Yetim Çocuklara Yardım Eli

Can Kardeş İle Öksüz Ve Yetim Çocuklara Yardım Eli

Can Kardeş İle Öksüz Ve Yetim Çocuklara Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim