• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Can Güvenliği Olmayan Asansörler Mühürleniyor

Can Güvenliği Olmayan Asansörler Mühürleniyor
Şehzadeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü denetiminde Şehzadeler ilçesinde geçtiğimiz ay TSE tarafından yapılan kontrollerde kırmızı etiketle...

Şehzadeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü denetiminde Şehzadeler ilçesinde geçtiğimiz ay TSE tarafından yapılan kontrollerde kırmızı etiketle işaretlenen ve eksiklikleri giderilmeyen asansörleri kullanıma kapatıyor.

Şehzadeler Belediyesi, geçtiğimiz ay TSE tarafından yapılan kontroller sonrasından eksiklikleri nedeni ile kullanılamaz durumdaki 1358 asansörü kırmızı etiket ile işaretlemiş ve eksikliklerin giderilmesi için bina sakinleri ve kurumlara 1 ay süre tanımıştı. Aradan geçen bir ayın ardından yapılan kontroller neticesinde eksiklikleri giderilmeyen resmi kurum ve özel binalarda bulunana asansörler Şehzadeler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenmeye başlandı. Şehzadelerde yaşayan vatandaşların can güvenliklerini önemsediklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Şehzadeler ilçemizde bulunan toplam 1812 adet asansör TSE tarafından periyodik olarak kontrollerden geçirilmektedir. Geçtiğimiz ay yapılan rutin kontrollerin ardından ilçemizde bulunan 1358 asansör eksiklikleri nedeni ile kırmızı etiketle uyarısı yapılmıştır. Bu asansörlerin bulunduğu resmi kurum yetkilileri ya da apartman sakinlerine eksikliklerin giderilmesi için 1 aylık bir süre tanınmıştı. Bu süre içerisinde yeniden yapılan kontroller neticesinde eksiklikleri giderilen asansörlerin etiketleri yeşil olarak değiştirtilmiş vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır. Eksiklikleri giderilmeyen diğer resmi kurum ve özel asansörlerde ise halkımızın can güvenliği açısından mühürleme çalışmaları başlattık ve bu asansörleri mühürleyerek tamamen kullanıma kapattık. Asansör denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam edecektir. Bu mühürlenen asansörlerin yeniden kullanıma açıla bilmesi için vatandaşlarımızın eksikliklerini gidermesi ve TSE" ye bildirmesi gerekmektedir. Eksiklikleri giderilen asansörler yeniden hizmete açılacaktır" dedi. Başkan Çelik binalarında asansör bulunan tüm vatandaşların can güvenliği açısından eksiklikleri bir önce gidermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Can Güvenliği Olmayan Asansörler Mühürleniyor

Can Güvenliği Olmayan Asansörler Mühürleniyor

Can Güvenliği Olmayan Asansörler Mühürleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim