• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Can Gürkan için tutuklama emri

Can Gürkan için tutuklama emri
Soma Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, tutuklanma emri çıkartılarak mahkemeye sevk edildi.

Son Dakika! Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan tutuklandı!

Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, tutuklanma talebiyle adliyeye sevkedilirken kanıt olarak sunulan belgedeki imzanın sahte olduğunu öne sürdü. Akabinde daha önce ifade veren Can Gürkan için ek gözaltı süresi istendi ve mahkemeye yeniden sevk edildi.

Can Gürkan'a tutuklama

Can Gürkan dışında 5 kişi de tutuklanmak üzre mahkemeye sevkedildi.

sdasd123231.jpg

Can Gürkan tutuklandı

Can Gürkan, tutuklanmak üzere mahkemeye sevkinin ardından verilen karar üzerine suçlu bulunarak tutuklandı.

Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü de gözaltında!

Soma'da meydana gelen maden faciası sonrası, Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, gözaltına alınarak adliyeye getirildi.

dsds2323.jpg

Mahkemeye sevkedilenlerden 4'ü serbest kaldı

Soma Adliyesi'nde nöbetçi mahkemeye sevkedilen, 301 madencinin öldüğü madenin çalışanlarından teknisyen Mehmet Ali Günay Çelik tutuklandı; Cem Nesimoğulları, Naci Kor, İsmail Adalı, Hüseyin Alkan denetimle serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı.
Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın oğlu ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin Yönetim kurulu Başkanı Can Gürkan ise mahkemede ifade vermeye başladı.

Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın oğlu Can Gürkan kimdir ?

Soma faciası sonrasında bugün gözaltına alınmalar başladı.. Öte yandan Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan gözaltına alındı mı ve Alp Gürkan'ın oğlu Can Gürkan kimdir Soma son dakika haberleri. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan gözaltına alındı mı ve Alp Gürkan'ın oğlu Can Gürkan kimdir Soma son dakika haberleri.Can Gürkan Kimdir? Soma Holding CEO'su Can Gürkan Kimdir?

Soma Kömür İşletmelerinin sahibi Alp Gürkan kimdir? Yüzlerce maden işçisinin mezarı olan maden ocağı sahibi Alp Gürkan facia ile ilgili açıklama yaptı mı? 

Soma’da yüzlerce işçinin mahsur kaldığı facianın yaşandığı maden ocağını işleten Soma Holding, 1984′te Soma Kömür A.Ş. adıyla kurulup kömür madenciliğine başladı. 2005′te Türkiye Kömür İşletmeleri’nden (TKİ) devralma suretiyle yaklaşık 18 milyon ton kömür rezervinin rödovans (kömür payı) karşılığında işletilmesi işini üstlendi.

Meclis Soma'yı 'araştırmayı' 29 Nisan'da reddetti

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Alp Gürkan, Başkanvekilliğini de oğlu Can Gürkan yapıyor. Jeoloji mühendisi olan Alp Gürkan, iş hayatına 1970'li yıllarda İzmir Bayındır'da kurşun-çinko madeni işleterek başladı. İlk işinde başarılı olamayan Gürkan, daha sonra Tirebolu'da bir madeni taşeron olarak işletmeye başladı. Burada kazanılan başarının ardından Soma'da kömür madeni işine giren Gürkan, Holdinginin temellerini de bu şirketle attı. 

İşte maden ocağının son raporu

Özellikle 2005 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri'nin rödovans karşılığı işleri özel sektöre devretme kararı almasıyla şirket hızla büyümeye başladı. Zonguldak'ta da Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) açtığı ihaleyi kazanıp TTK'nın ardından Türkiye'nin en büyük kömür üreticisi oldu. 

2012 cirosu 300 milyon TL olan şirketin 2014 ciro hedefi ise 700 milyon TL idi. 5 bini yer altında olmak üzere toplam 5 bin 500 çalışanı bulunan şirket son dönemde gayrimenkul yatırımları ise dikkat çekmişti. Holdingin İstanbul 'da Maslak ve Kartal'da iki önemli projesi bulunuyor.

Alp Gürkan, Vahap Munyar'a konuşmuştu

 

SOMA HOLGİNG KÖMÜR MALİYETİNİ NASIL DÜŞÜRDÜ? 

Aylık ortalama 250 bin ton kömür üretiyor.Üretilen kömürün tamamı TKİ tarafından satın alınıp sanayi ve ısınma amaçlı olarak piyasaya sürülüyor. 2009′da Ciner Grubu’ndan yine Soma’daki 15 milyon tonluk kömür rezervini de devraldı. Bu maden de yıllık 2 milyon 500 bin ton kapasiteli.

Soma Holding ne zaman kuruldu? Soma Holding hakkında merak edilenler
Alp Gürkan kazadan üç gün sonra basın mensuplarının karşısına çıkarak kaza hakkında bilgi verdi. Gürkan ve şirketin üst düzey yöneticileri kazanın çıkış nedenini henüz bilmediklerini açıkladı.

Ramazan Doğru'dan şok Soma iddiası

174632.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim