• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Can Dündar’ın Eşinden İlk Açıklama

Can Dündar’ın Eşinden İlk Açıklama
Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararının ardından Silivri Cezaevi önüne gelen Dilek Dündar, "Anayasa Mahkemesi çok güzel bir karar verdi. Can'ları almaya...

Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararının ardından Silivri Cezaevi önüne gelen Dilek Dündar, "Anayasa Mahkemesi çok güzel bir karar verdi. Can'ları almaya geldik" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararının ardından Silivri Cezaevi önüne geldi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye taleplerine ilişkin değerlendirme yapmasını eşinin tutuklu bulunduğu cezaevi önünde bekleyen Dilek Gül burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin çok güzel bir karar verdiğini ifade eden Dilek Dündar, "Siyaset üstü olduğunu gösterdi. Şimdide Can'ları almaya geldik. Bekliyordum. Hep bekliyordum mahkemelerden de bekliyordum. Çünkü herhangi suç teşkil eden bir şey yapmamışlardı. Sadece gazetecilik yapmışlardı. Ama bunun için biraz uzun süren bir alıkoyma oldu. İnşallah böyle şeyler bir daha hiçbir gazetecinin başına gelmez. Herkes haberini özgüvenle tutuklanacağım, işten kovulacağım diye yapmaz. Basın için güzel bir gün olur inşallah" dedi.

"TÜRKİYE'DE GAZETECİLİĞİN ZOR DURUMUNU BİR ŞEKİLDE YURT DIŞINDA DUYURMAYA ÇALIŞTIM"

"Eşinin tutuklu olduğu 92 günlük sürede hayatınızda neler değişti" şeklindeki bir soru üzerine Dilek Dündar, "Ben biraz yoğun bir çalışmaya girdim. Özellikle yurt dışında ve yurt içinde görüşmeler yaptım. Bugün Washington'dan yeni dönmüştüm. Bavulu eve bıraktım, karar geldi buraya geldim. Konuyu herkese duyurmaya çalışmıştım. Türkiye'de gazeteciliğin zor durumunu bir şekilde yurt dışında duyurmaya çalıştım. O çabalarım için her yere gittim. En sonunda bugün Washington'dan döndüm. Şimdide Can'ı almaya geldim" ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin kararını davaya bakacak olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiğini aktaran Dilek Dündar, "14. Ağır Ceza Mahkemesi cezaevine faks çekecek ve serbest kalacaklar" şeklinde konuştu.

"YÜZDE 90 ALMAYA GELDİK DİYEBİLİRİZ"

Bir basın mensubunun tersi bir şey beklenmiyor deme şeklindeki bir soru üzerine ise Dündar şöyle konuştu:

"İnşallah olmaz. Ben Türkiye'de neler olup biteceğine emin olamıyorum. Yüzde 90 almaya geldik diyebiliriz. Eşimle görüşemedik. Avukatlar içeride bizi almazlar. Biz kapıda bekleyeceğiz."

"ADALET HER ZAMAN YERİNİ BULUR DERLER"

Cezaevi önüne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise yaptığı açıklamada, "Adalet her zaman yerini bulur derler. Belki ülkemizde kör topla gidiyor. Ama ağırda olsa yerini buldu. Tarihe karanlık not olarak tarihe geçecek olan olayların bir daha olmamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Can Dündar’ın Eşinden İlk Açıklama

Can Dündar’ın Eşinden İlk Açıklama

Can Dündar’ın Eşinden İlk Açıklama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim