• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Can Dündar’a Karşıyaka Belediyesi’nden Basın Özgürlüğü Ödülü

Can Dündar’a Karşıyaka Belediyesi’nden Basın Özgürlüğü Ödülü
Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından...

Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından Basın Özgürlüğü Ödülü verildi. Ödülü Can Dündar adına eşi Dilek Dündar cezaevi önünde düzenlenen törenle aldı.

Bu yıl 4. kez verilen Basın Özgürlüğü Ödülü'nün, 2015 yılında gazeteci yazar Can Dündar'a verilmesini kararlaştıran Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Silivri Ceza İnfaz Kurumu önünde tören düzenledi. Cezaevi önünde düzenlenen ödül töreninde Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Belediye meclis üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Can Dündar'ın Basın Özgürlüğü Ödülü'nü Silivri Ceza İnfaz Kurumu önünde eşi Dilek Dündar'a takdim etti.

AKPINAR, ÖDÜLÜ DİLEK DÜNDAR'A VERDİ

Ödül takdiminde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyaka Belediye Meclis üyeleri, Karşıyakalılar ve İzmir gazeteciler cemiyeti başkanımızla birlikte Silivri'de bir ödül töreni gerçekleştiriyoruz. İzmir Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak her yıl düzenlediğimiz Basın Özgürlü Ödülü 2015 yılında Can Dündar'a verilmişti. Ancak ödül töreni ülkemizde yaşanan iki genel seçim ve terör olayları nedeniyle bir türlü gerçekleştirilememişti. 10 Ekim günü Karşıyaka'da yapacağımız büyük bir törenle Can Dündar'a bu ödülü kendisine verecektik. Ancak Ankara'da gerçekleşen katliam ile 102 yurttaşımızı yitirmemiz ödül törenini tekrar iptal etmemize neden olmuştu.1 Kasım seçimlerinin ardından ödül törenini gerçekleştirmek üzere karar verdik. Bu seferde Can Dündar tutuklanarak Silivri zindanlarında özgürlüğü elinden alındı. Dünya tarihinde bir özgürlük ödülünün cezaevi önünde verildiği ilk tören bu" dedi.

"BİZ KARŞIYAKALILAR DEMOKRASİDEN YANAYIZ"

Gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar'ın özgürlüklerine kavuşacaklarına inancının olduğunu belirten Başkan Akpınar, "Bu bir demokrasi ayıbıdır. İnsanların özgürlükleri kısıtlanarak ileri demokrasiye gidilemeyeceğinin herkesin bilmesi gerekir. İçerideki insanlar bugün eğer özgürlükleri kısıtlanıyorsa bu özgürce düşündükleri için ve dürüst oldukları, doğru bir şekilde halkı bilgilendirmek için. Bir savaşı körüklemek için değil, insanların katledilmesi için değil veya bir insanın zorla hürriyetini elinden almak için değil bu çektikleri ceza; özgürlük adına çekiyorlar. Onun için biz Karşıyakalılar olarak her zaman özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yanayız. Erdem Gül'ün ve Can Dündar'ın özgürlüklerine kavuşacaklarına inancımızı yitirmedik. Onlara İzmirlilerin, Karşıyakalıların yürek dolusu sevgisini, selamını getirdik. Umarım bu, burada yaşanan Türkiye'de ilk ve son ödül töreni olur" diye konuştu.

Eşinin ödülünü alan Dilek Dündar ise eşine yazdığı mektubu okudu. Dündar daha sonra eşi Can Dündar'ın cezaevinden yazdığı teşekkür notunu okudu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İzmir'den gelen heyet, ödül takdimi sonrası cezaevi önünde 12.00 - 14.00 arası Umut Nöbeti tuttu.

Can Dündar’a Karşıyaka Belediyesi’nden Basın Özgürlüğü Ödülü

Can Dündar’a Karşıyaka Belediyesi’nden Basın Özgürlüğü Ödülü

Can Dündar’a Karşıyaka Belediyesi’nden Basın Özgürlüğü Ödülü

Can Dündar’a Karşıyaka Belediyesi’nden Basın Özgürlüğü Ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim