• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Can Dündar: Zor günümüzde destek verenleri ziyaret edeceğiz

Can Dündar: Zor günümüzde destek verenleri ziyaret edeceğiz
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, Cumartesi Anneleri'nin eylemine katıldı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, Cumartesi Anneleri'nin eylemine katıldı. "Bizim bu desteğe bir gönül borcumuz var." diyen Can Dündar, "Onları ödemek için bir seri ziyaret yapacağız. İlk ziyarete buradan başladık. Cumartesi Anneleri zor günümüzde yanımızdalardı. Onlara teşekkür ediyoruz. Son anne evladına, hiç olmazsa mezarına kavuşana kadar onların yanında olacağımıza söz veriyoruz." dedi.

Can Dündar ve Erdem Gül, Galatasaray Meydanı'nda her Cumartesi toplanan "Cumartesi Anneleri" olarak bilinen kayıp yakınlarına destek için gerçekleştirilen eyleme katıldı. Kayıp yakınlarıyla kısa süre sohbetler eden ikili, Berkin Elvan'ın anne ve babasıyla da yakından ilgilendi. Dündar ve Gül, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Daha sonra basın mensuplarına konuşan Can Dündar, "Bizim bu desteğe bir gönül borcumuz var. Onları ödemek için bir seri ziyaret yapacağız. İlk ziyarete buradan başladık. Cumartesi Anneleri zor günümüzde yanımızdalardı. Geçmiş olsun ziyaretine gelenler oldu, haber gönderenler, mektup yazanlar oldu. O mektuplar, o haberler, o ziyaretler bizi içeride dik tuttu. Onlara şükran borcumuz var. Onların çektiği çilenin yanında tabi bizimki hiç kalır. Onlar evlatlarının peşinde. Biz nihayet evlatlarımızla kucaklaşabildik. Onlara teşekkür ediyoruz. Son anne evladına, hiç olmazsa mezarına kavuşana kadar onların yanında olacağımıza söz veriyoruz." şeklinde konuştu.

ERDEM GÜL: CUMARTESİ ANNELERİ KONUSU TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİ ARIZALARINDAN BİRİSİDİR

Erdem Gül de, "Cumartesi Anneleri aslında uluslararası anlamda da bilinen Türkiye'nin demokrasi konusunda daha çok yol kat etmesi gereken, Türkiye'nin demokrasi konusundaki arızalarından, eksikliklerinden birinin belki de dünyaca bilinen en ünlü örneği; kayıplar meselesi. Bizdeki demokrasinin, özgürlüklerin, insanların mutlu ve rahat yaşamalarının önündeki bütün engellerin kaldırılmadığı düzlemde yaşadığımız için bu tür sorunlarla yaşıyoruz. Hepimizin de görevidir. Bu sorunların daha azaltılması mümkünse sıfırlanması için çalışmak dolayısıyla isteğimiz budur. Onların acılarını yüreğimizde hissediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cihan

Can Dündar: Zor günümüzde destek verenleri ziyaret edeceğiz

Can Dündar: Zor günümüzde destek verenleri ziyaret edeceğiz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim