• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye kararı İngiliz basınında

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye kararı İngiliz basınında
İngiliz basını, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği "hak ihlali"...

İngiliz basını, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği "hak ihlali" kararını gündemine taşıdı.

İngiltere'nin saygın gazeteleri arasında bulunan The Guardian, "Türk gazeteciler, basın özgürlüğü ihlali kararının ardından serbest bırakıldı" başlığıyla, Anayasa Mahkemesi'nin, Dündar ve Gül hakkında verdiği kararı aktardı. Haberde, "Türkiye'nin Anayasa Mahkemesi, ülke sırlarını açığa çıkarmakla suçlanan Türk gazeteciler hakkında, son derece tartışmalı bir durum ihlali kararı tutuklanmalarından 3 ay sonra geldi." denildi.

Haberde, Can Dündar ve Erdem Gül'ün AYM'ye bulunduğu, kişisel özgürlük ve güvenlik haklarının ihlal edildiğine dair bireysel başvurularında, mahkeme sonucu ayrıca, ifade ve basın özgürlüğünün de ihlal edildiği kararına varıldığı belirtildi. Gazete, Sınır Tanımayan Gazeteciler Genel Sekreteri Christophe Deloire'in "Onlar adına yaptığımız kampanyalara hepimiz devam etmeliyiz. Onlara karşı yöneltilen bu absürt suçlamalar düşürülmeden bize rahat yok." ifadelerine yer verdi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın da kararın çabuk şekilde alınmasına sevindiği belirtilirken, Uluslararası Yazarlar Birliği PEN'in ise "Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda şu anki korkunç durumunda olumlu bir gelişme." şeklinde yaptığı açıklama aktarıldı.

BBC: TÜRK GAZETECİLER AYM KARARINDAN SONRA TAHLİYE EDİLDİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise haberi "Türkiye'nin gazetecileri AYM kararından sonra tahliye edildi" başlığıyla duyurdu. Haberde, Gül ve Dündar'ın tahliye edildiği ancak davalarının henüz sonuçlanmadığı bildirildi. Türk gazetecilerin halen müebbet hapis cezasına çarptırılma tehlikesi olduğu aktarılan haberde, davanın ilk duruşmasının 25 Mart'ta olacağı belirtildi.

Haberin içerisinde "Türkiye'de basın özgürlüğü" olarak verilen ara başlıkta ise çoğu Kürt kökenli 30'dan fazla gazetecinin halen tutuklu olduğu, Sınır Tanımayan Gazeteciler'in hazırladığı Basın Özgürlüğü 2015 Endeksi'nde Türkiye'nin 149'uncu sırada yer aldığı ve Türk hükümetinin dünyadaki en özgür basının kendi ülkesinde olduğunu savunduğu hatırlatıldı.

DAILY MAIL: TÜRKİYE GAZETECİLERİ AYM KARARINDAN SONRA TAHLİYE ETTİ

Daily Mail gazetesinin karara ilişkin haberinde de Can Dündar ve Erdem Gül'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üzerine tutuklanmasının, Türkiye'deki gazetecilerin durumu ve basın özgürlükleri üzerine artan endişelere yol açtığı belirtildi. Gazete ayrıca, Silivri Cezaevi'nden çıkan Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye kararını, Erdoğan'a 62'inci doğum günü armağanı olarak vermek istediğini açıkladığı ifadelere yer verdi.Cihan

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye kararı İngiliz basınında

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye kararı İngiliz basınında

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliye kararı İngiliz basınında

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim