• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Can Dündar ve Erdem Gül'e barış ödülü

Can Dündar ve Erdem Gül'e barış ödülü
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde tutulan umut nöbetine Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) yönetici ve üyeleri devam etti.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde tutulan umut nöbetine Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) yönetici ve üyeleri devam etti. SODEV Başkan vekili Perihan Karasu, vakıf olarak Can Dündar, Erdem Gül ve öldürülen Tahir Elçi'ye, insan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma ödülü vereceklerini açıkladı.

Silivri'deki tutuklu gazeteciler için başlatılan umut nöbetini SODEV üyeleri devraldı. SODEV adına açıklamalarda bulunan başkan vekili Karasu, "SODEV'in 2001 yılından beri her yıl insan hakları, demokrasi, barış ve dayanışma ödülü var. Bu sene, basın özgürlüğü ve halkın haber almasındaki kararlı tutumu nedeniyle Cumhuriyet Gazetesinden Can Dündar ve Erdem Gül'e bu ödül veriliyor. Aynı zamanda insan hakları ve devletin işlemesi için verdiği mücadeleden dolayı bedelini canıyla ödeyen Tahir Elçi'ye verilecek. Bu ödülümüz 22 Şubat günü Taksim'de Hill Oteli'nde bu arkadaşların gönderecekleri temsilcilere takdim edilecek." dedi.

Sadece Can Dündar ve Erdem Gül'ün değil, herkesin bir hapishane içinde yaşadığını ifade eden Karasu, "Hiçbirimizin ifade özgürlüğü yok. Hepimiz yasaklar içindeyiz, ülkemiz bir hapishane zaten. Biz hem gazetecilerle dayanışma içinde olmak için, hem de Can Dündar ve Erdem Gül'e bu ödülün haberini vermek için geldik, yalnız değilsiniz demek için geldik." şeklinde konuştu.

SULTANAHMET PATLAMASI CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'UN HABERLERİNİN BİR SONUCUDUR

Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen ve 10 turstin ölümüyle sonuçlanan patlamayla ilgili Karasu, "Dünkü patlama Can Dündar ve Erdem Gül'ün yaptığı haberlerin bir sonucudur. O silah desteklerinin bir sonucudur bu patlama. Ortadoğu'yu kan golüne çevirenler, bunu amaçlayanlar, bunun batıya sıçrayacağını da biliyorlardı." diye konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün bir bayram olarak kutlanamadığını belirten

Karasu, "Gazeteciler 10 Ocak'ta yürüdüler, çalışan gazeteciler bayramıydı ve oradaki açıklamalarda "biz bayram kabul etmiyoruz, bütün arkadaşlarımız çalışmadığı sürece, düşüncelerinden dolayı işten çıkarıldıkları sürece ve içerideki arkadaşlarımız özgür kalmadığı sürece biz bu günü bayram olarak kabul etmiyoruz" dediler." şeklinde ifade etti.

Karasu konuşmasının sonunda, "Tüm gazetecilerin özgürce kendilerini ifade etmelerini, ifade edebildiği basın-yayın organlarının olmasını ve düşüncelerinden dolayı tutuklanmadıkları bir Türkiye." dileğinde bulundu.

SODEV üyeleri nöbetin ardından cezaevi önünden ayrıldı.

Can Dündar ve Erdem Gül'e barış ödülü

Can Dündar ve Erdem Gül'e barış ödülü

Can Dündar ve Erdem Gül'e barış ödülü

Can Dündar ve Erdem Gül'e barış ödülü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim