• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Can Dündar: O cenahta panik gördükçe mutlu oluyorum

Can Dündar: O cenahta panik gördükçe mutlu oluyorum
Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından tahliye edilen Can Dündar, bazı medya organlarında yayınlanan kendisiyle ilgili haberlere değindi.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının ardından tahliye edilen Can Dündar, bazı medya organlarında yayınlanan kendisiyle ilgili haberlere değindi. Dündar, "Ben o cenahta bir panik oldukça mutlu oluyorum. Şimdi adaletin ortaya çıkması, o kıvılcım bile o kadar panik yaratıyorsa, biz bundan ancak memnuniyet duyarız." dedi.

92 günlük tutukluluğun ardından tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Can Dündar, bazı medya kuruluşlarındaki kendisiyle ilgili iddialara cevap verdi. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Dündar, söz konusu medya kuruluşlarında panik başladığını ve bunun yenilmişlik belirtisi olduğunu söyledi. Dündar, "Ben o cenahta bir panik oldukça mutlu oluyorum. O yenilmişlik belirtisi. Yıllarca biz de benzer duygularda yenilmişliği yaşadık. Onun için onlarda o panik bizi mutlu ediyor. Bunun daimi olmasını diliyorum. Çok haksızlık ettiler. Çok zulüm ettiler. Çok zulmü alkışladılar. Şimdi adaletin ortaya çıkması, o kıvılcım bile o kadar panik yaratıyorsa, biz bundan ancak memnuniyet duyarız." ifadelerini kullandı.

'VİLLA İDDİALARI ÇARESİZ BİR ÇIRPINIŞ'

Can Dündar, cezaevindeki ortamın villa gibi olduğu iddialarına da cevap verdi. Dündar, "İddia sahipleri çok yakın zamanda Silivri'deki villalarda yaşama fırsatı bulurlar. Evet çok güzel, kendilerine de tavsiye ediyorum, onları bekliyorlar o villalara. Zannediyorum çok yakın zamanda onlar bizzat villada yaşama şansı bulacaklar. Dilerim anlattıkları kadar güzel bir yerdir. Onlara orada saadetler diliyorum." şeklinde konuştu.

Ankara'daki evine de açıklık getiren Dündar, şunları söyledi: "O da çaresiz bir çırpınış durumu. Savcı hakikaten tutturamadığını gördü. Şimdi bir şeyler yapma zorunda hissediyor kendisini. Olmadık şeyden sonuç çıkarmaya çalışıyor." dedi. Yaptığı bütün işlerin kayıt altında ve berrak olduğunu söyleyen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Can Dündar, "Neyse ki bizim her şeyimiz çok berrak. Her şey kâğıt üstünde. Çırpınıyor aylardır, MASAK uğraşıyor. Sonuçta biz Ankara'da bir ev sattık, İstanbul'da bir ev aldık. Her şey açık net, kâğıt üstünde banka hesapları hepsine baktılar. İşte şimdi elden almış, bavulla almış o çaresizlikle şey yapacaklar. Bunu bekliyoruz yani, Türkiye'de bel altı şey çok yaygındır. İtibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapacaklar. Hukuki girişimimiz mutlaka olacak, toz konduramazlar. O kadar net söyleyeyim."

Dündar, tahliyesinden sonra yazdığı ilk köşe yazısını ilişkin de Türkiye'nin tek adam yönetimine geçmesinden ve otoriter rejimden kaygı duyduğunu ve bununla sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. "Dayanışma ve çabayla bunun üstesinden geleceğiz" diyen Dündar, yayın politikalarını değiştirmeyeceklerini, daha da cesur olacaklarını vurguladı.

'SİLİVRİ'DEKİ DİĞER GAZETECİLERLE GÖRÜŞTÜRMEDİLER'

Silivri'de tutuklu diğer gazetecilerle görüştürmediklerini ifade eden Dündar, "Tam bir tecrit uyguladılar. Sadece avukat görüşmesi sırasında cam arkasından birbirimize el sallayabildik o kadar." dedi. Umut nöbetinin devam etmesi gerektiğini belirten Dündar, ilk işlerinin Silivri'yi ziyaret etmek olacağını kaydetti.

'SAYEMİZDE MİT TIR'LARINI BÜTÜN DÜNYA DUYDU'

Dündar, gizlenmeye çalışılan MİT TIR'larını, kendilerinin tutuklanmasıyla bütün dünyanın duyduğunu belitti. Hayra hizmet ettiklerini söyleyen Dündar, "Cumhurbaşkanı'nın gizlemeye çalıştığı bir sırrı bütün dünyanın duymasını sağladık. Bundan sonra bize düşen, konuyu daha derinlemesine incelemek, araştırmaya devam etmek ve bütün boyutlarıyla ortaya çıkarmak." diye konuştu. Türkiye'deki manzaranın iyiye gitmediğini belirten Dündar, "Dün IMC'nin yayınındaydık ve yayını kestiler. Türkiye bildiğimiz Türkiye. Biraz daha derinleşiyor baskı. Ama mücadele ve dayanışma da artacak. Asla teslim olmayacağız." dedi.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim