• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Can Dostları Yeni Sahiplerini Bekliyor

Can Dostları Yeni Sahiplerini Bekliyor
Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı'nda kalan 200 köpek ve 15 kedi, deneyimli personelin sevgi ve ilgisiyle...

Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı'nda kalan 200 köpek ve 15 kedi, deneyimli personelin sevgi ve ilgisiyle hayata tutunuyor.

Paşaçayırı mevkiinde hizmet veren Edirne Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Barınağı'nda 1 Veteriner Hekim, 1 Veteriner Sağlık Teknikeri, 2 Veteriner Sağlık Teknisyeni ve 10 personel, sokak hayvanlarının bakımı gerçekleştiriyor.

Sokakta yaşayan hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve küpeli olmayan kontrolsüz sokak hayvanlarını tespit ederek toplayan personel, barınağa getirilen hayvanların tedavilerini de yapıyor.

Tedavisini gerçekleştirdikleri köpek hayvanlarına küpe ve mikroçip taktıklarını ifade eden yetkililer, "Sokak hayvanları aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra tekrar alındıkları yerlere geri bırakılmaktadır. Birimimizde yılda ortalama 550-600 kısırlaştırma, 600-650 arası tedavi, 450-500 civarı sahiplendirme yapılmaktadır. 3 aylıktan büyük yavrular ile aşılanıp kısırlaştırılmış yetişkin köpekler sahiplendirilmektedir. Barınağımız 300 köpek ve 20 kedi kapasitelidir" dedi.

Barınağın kalorifer sistemiyle ısıtıldığını ifade eden yetkililer, "Kış aylarında ayrıca yavru kafesimizde talaş kullanılarak hayvanların ısıtılması sağlanmaktadır. Ayrıca kafeslerde iklimlendirme sistemi bulunmaktadır. Barınağımızdaki hayvanlarımız günde iki defa olmak üzere çeşitli kurumlardan arta kalan yemek ve kurumumuzca sağlanan kuru mama ile beslenmektedir. Kafesler günde 3 kez temizlenerek haftada 2 kez dezenfeksiyon yapılmaktadır" diye konuştu.

Başıboş köpeklerinin tespit edilmesi konusunda Edirne halkından destek isteyen yetkililer şunları söyledi:

"Çocuklarımızın hayvan sevgisini kazanması ve bilinçlenmesi için ailelerden beklentimiz çocuklarıyla birlikte hayvan barınağını ziyaret etmeleridir. Hayvan barınağında kalan minik canların Edirne halkının sevgisine ve ilgisine çok ihtiyacı var. Ayrıca evinde köpek ve kedi beslemek isteyen vatandaşların pet shoplardan satın almadan önce hayvan barınağını ziyaret etmelerini istiyoruz."

Can Dostları Yeni Sahiplerini Bekliyor

Can Dostları Yeni Sahiplerini Bekliyor

Can Dostları Yeni Sahiplerini Bekliyor

Can Dostları Yeni Sahiplerini Bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim