• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

’Can Ağacı’nın Meyveleri

’Can Ağacı’nın Meyveleri
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde son 30 yılda böbrek nakli olanlar bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi'nde son 30 yılda böbrek nakli olanlar bir araya geldi. Organ Nakli Merkezi, 18 yaş altında böbrek nakli olan çocukların isimlerini "Can Ağacı" altında topladı.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi, 30 yıl boyunca böbrek nakli olan hastalar için buluşma gerçekleştirirken, 18 yaş altında böbrek nakli olan çocuklar için Can Ağacı Anıtı oluşturdu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Sergi Alanı'nda yapılan Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Çocuk Böbrek Nakli 30. yıl etkinliğine Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu, Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Mustafa Ünal, akademisyenler, öğretim üyeleri ve çok sayıda böbrek nakli olan çocuk ve aileleri katıldı.

Böbrek nakli olan çocuklar için sembolik bir ağaç oluşturduklarını ifade eden Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinasyon Sorumlusu Nilgün Keçeci, "Sembolik bir ağacımız var. Bunun açılışını yaptık bugün. İsmini "Can Ağacı" koyduk. Çünkü organ bağışıyla hayata dönen çocuklarımızın adıyla yaptırdık. Ağacın gövdesinde hayatını kaybeden ve organları bağışlanmış kişilerin baş harfleri var. Onların sayesinde ağacın gövdesi oluştu. Dalların üzerindeki meyvelerde de organ bağışı sayesinde Akdeniz Üniversitesi'nde hayata tutunan küçük çocuklarımızın isimleri yazıyor. Bu yüzden ismini Can Ağacı koyduk. Organ bağışı yaparak, aileleri tarafından organları bağışlanıp başka ailelere can veren kişileri saygıyla anmak ve organ bağışı konusunda kalıcı bir farkındalık oluşturmak amacıyla bunu yaptık. 500'ün üzerinde çocuğumuz var 18 yaşın altında organ nakli olan. Ağaçta bulunan isimler sembolik. Bunun daha fazlası var. Ağaçta bulunan isimler nakil oldukça artacak" dedi.

’Can Ağacı’nın Meyveleri

’Can Ağacı’nın Meyveleri

’Can Ağacı’nın Meyveleri

’Can Ağacı’nın Meyveleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim