• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Can: "2016’Da Önemli Projeleri Hayat Geçireceğiz"

Can: "2016’Da Önemli Projeleri Hayat Geçireceğiz"
Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, 2016 yılında önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, 2016 yılında önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Basın mensuplarıyla biraraya gelen Can, 2016 yılındaki projelerini tek tek anlatarak, az bütçeyle çok iş yapacaklarını belirtti.

Tarsus ve Tarsusluların hizmetlerin en iyisine layık olduğunu ifade eden Can, "2015 yılında 11 tane hizmetimizi

hemşerilerimizin hizmetine sunduk. 2016 yılında yapacağımız hizmetlerin yerini, projesini ve adını koymanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Şu anda Güney Mezarlığı Taziye Evi ve Şehitishak Mahallesi'ndeki Turkuaz Çarşısı da bitti, İnşallah bu ay içinde açılışlarını gerçekleştireceğiz. Tarihi Ticaret Merkezi çalışmamız devam ediyor. Berdan Nehri birinci etaptaki proje keşif aşamasında inşallah bu ay içerisinde keşif ekibi geldikten sonra Şubat ayı içerisinde ihaleye çıkıp bu yılın sonunda birinci etap Berdan Projesini vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz" dedi.

ERGENEKON MAHALLESİ'NE MODERN TESİS

Ergenekon Mahallesi'ne modern bir tesis kazandıracaklarını altını çizen Başkan Can,"Ergenekon Mahallesi'nde pazar yeri, kapalı yüzme havuzu, hamam-sauna ve üstü de düğün salonu olacak projemizin keşfi çıktı. Yaklaşık 11 Milyon TL civarında bir proje, ilerleyen günlerde pazar yerinin geliri bize kalması kaydıyla, burayı da ihaleye çıkaracağız. 30 yıla kadar "Yap-İşlet-Devret" modelimiz var. Bunu da yatırımcılarımıza duyurup ilerleyen günlerde ihaleye çıkarmayı planlıyoruz. Bu projemizde tahmini olarak 1,5 yıl içerisinde vatandaşlarımıza hizmete açılır" şeklinde konuştu.

Tarsus'ta meydan sıkıntısı olduğunu belirten Başkan Can, "Vuslat Düğün Salonuyla ilgili projemiz de hazır. O da keşif aşamasında, İnşallah onu da Şubat ayı içerisinde ihaleye çıkıp Mart ayı içerisinde Meydan Projesini başlatıp, bu yılın sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Berdan Nehriyle Vuslat Meydanı projesi Belediyemizin kendi öz kaynaklarıyla yapılacaktır" dedi.

Başkan Can, muhtarlık binası bulunmayan mahallelerimize muhtarlık binası yapacaklarını belirterek, "45 tane mahallemiz var, geçen hafta binası olmayan muhtarlık binalarıyla ilgili, arkadaşlarımızın yaptığı görüşme neticesinde, bu yılda 8 tane muhtarlık binası yapıp muhtarlık binası olmayan mahallelerimizi muhtarlık binasına kavuşturmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

İSMETPAŞA MAHALLESİ'NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

İsmetpaşa Mahallesi ile ilgili kentsel dönüşüm proje çalışmasının devam ettiğini vurgulayan Başkan Can, "Gösteri merkezi, otel projesiyle ilgili proje aşamasına geçtik. Tabi bu otelle ilgili 3-4 defa bize proje takdim ettiler ama AVM oluşturdukları için biz bu projeleri kabul etmedik. İsmetpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüme giren müteahhitlere gösteri merkezinin oradaki oteli yapmak kaydıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Hedefimiz hem İsmetpaşa'ya hemde gösteri merkezi yerinde olacak olan otele 2016 yılında temel atmayı hedefliyoruz. Ayrıca gösteri merkezi otel olduğu zaman bize yeni bir gösteri merkezi gerekiyor, şu anda Aydoğanlar Camisinin orayla ilgili bir spor kompleksi projemiz var. Belki biz o projeyi değiştirerek gösteri merkezini Aydoğanlar Camisinin oraya taşımayı, belediyemizin bütçesinde hedefleyebiliriz" dedi.

ATIL OKULLARI HAYATA KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Can, kapanan ve atıl durumda olan okullar için projelerinin hazır olduğunu, kapanan bütün okullara talip olduklarını ifade etti. Can, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte daha önceden anlatmış olduğum köy okulları projemizi hepiniz yakınen biliyorsunuz. Kapanan köy okullarını yaptığımız araştırmalar sonucunda bir tanesi İbrişim Mahallesi'ndeki Tarsus Belediyesine geçmiş, Bizde hemen startı verdik. Bu okulumuzu Muhtarlık binası, doktor odası, kütüphane, meslek edindirme merkezi, park, spor aletleri ve kamelya gibi düzenleyip ve hizmete açacağız ve örnek olarak göstereceğiz. Diğer bütün mahalle (köy) okullarını da almaya talibiz. Tabii bu konuyla ilgili birazda ön bilgi vermek istiyorum; Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir yazı yazdık, maalesef yazımızın cevabı gelmedi. Gerçekten bu proje Türkiye'de kullanılacak bir proje yani sadece şehrimizde değil, Türkiye'de uygulanması gereken bir proje. Çünkü bütün bu okullar atıl vaziyette, kullanılmaz halde. Devletimizin zor imkanlarla yapmış olduğu binalar ve arsalar çürümeye terk ediliyor."

SEMT PAZARI, CAMİ VE YAŞAM BOYU SPOR MERKEZLERİ YAPILACAK

Başkan Can, 2016 yılında bazı projelerinde semt pazarı, yaşam boyu spor merkezleri ve camilerin yer aldığını ifade eden Başkan Can, şöyle devam etti:

"Bununla birlikte 4 tane camii projemiz var. Ergenekon Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Barbaros Mahallesi ve yeni adliye binası yanı. Bu camii projelerimizle ilgili de proje aşamasına geçtik. İkisini hayırsever vatandaşımız yapacak, ikisini de belediyemiz bütçesiyle keşif aşamasına dönüştü. 2016 yılında bu camiilerin de temeli atılacak. Tabi hepinizin bildiği gibi Natonun (D-400 karayolu) alt tarafı yedi mahalleden oluşuyor. Şahin, Yeşil, Girne, Barbaros, Bahçe, Yunus Emre ve Yeşilevler mahallesi olmak üzere. O mahallelere bir pazar yeri gerekli, çünkü vatandaşlarımız D-400 karayolunda araç trafiği çok yoğun olduğu için karşı tarafa gelip, pazar ihtiyacını karşılıyor. Bu yıl içinde 3-4 mahalledeki vatandaşlarımızın kullanabileceği ortak bir Pazar yeri inşaa etmeyi planlıyoruz. Ayrıca Ferahim Şalvuz ve Yarbay Şemsettin Mahallesi'nde bir pazar yeri ve spor kompleksi düşünüyoruz, tabi ufak tefek yer problemlerimiz var, bu yılın sonunda oraya temel atmayı hedefliyoruz. Yaşam Boyu Spor Merkezleriyle ilgili çalışmalarımız yine devam edecek. İlk başta Özgecan Spor Kompleksi dışında Ergenekon Mahallesi'ne de bir tane Yaşam Boyu Spor Merkezi yaptık. Şu anda Hilal Konutlarının yan tarafında Belediyemize ait bir dükkanımız var. Orayı Yaşam Boyu Spor Merkezi olarak düzenleyip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca hepinizin bildiği gibi Yeşilyurt Mahallesinde Fethi Çevikaslan spor kompleksini bir yaşam boyu spor merkezine dönüştürmeyi, bunun yanında Kavaklı Mahallesinde basketbol sahamız var, orayı bir yaşam boyu spor merkezine dönüştürmeyi, Fatih Mahallemizde bir basket sahamız var burayla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Yani bu daha önceden yapılan tesisleri genel bir düzenlemeyle yaşam boyu spor merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz."

Başkan Can, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Vakıflarla takas işimizi prensipte anlaştık, Zorbaz Vakfıyla yazışmalar yaptık, sonucunu bekliyoruz. Bugünkü alışveriş merkezi ve Burhanoğulları konağını verip, yerine Tozkoparan Zahit Mahallesi'nde arsa ve yeşil alan alacağız. Kaymakamlıkla ilgili işimizde trampa aşamasında, gerçekleşirse inşallah şehrimiz hem yeni bir kaymakamlık binasına hemde eski kaymakamlık binası yerine de güzel bir meydan yapacağız. Takbaş yoluyla ilgili Karayolları müdürlüğüyle olan görüşmelerimiz devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğüne "bize izin verin Tarsus Belediyesi olarak bu yolu biz Tarsus Belediyesi'nin bütçesi ile yapalım" dedik. Çünkü gerçekten bu yolun ilerisini düşündüğüm zaman şehrimize büyük bir katma değer katacak, hem çevre yolu hem de Mersin-Çamlıyayla arası müteahhitlerimiz için iş imkanı oradaki arsaların, tarlaların değerlenmesi birden fazla artısı olacak. Bu yolu da Tarsus Belediyesi olarak isteyeceğiz, verirlerse yaklaşık 7-8 trilyonluk bir proje Tarsus Belediyesi kendi bütçesi ile bu yolu yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacak. İki tane köprü projesi demiştim Fahrettinpaşa'yı Kavaklıya, Tozkoparan Zahit Mahallesi'ni Fevziçakmak Mahallesine bağlayan bu proje ile ilgili kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Her mahalleye biz hizmet yapmak istiyoruz. Buna göre de projelerimizi, buna göre de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yeni yasa ile beraber 30 Mart'tan önce 100 liramız varken, 1 Nisan'dan itibaren 100 liranın 60 lirası yok, yani 40 lira ile biz mücadele ediyoruz ama biz bu 40 liramızı yerinde harcayarak, yerinde kullanarak elektrik faturalarımızı, akaryakıt giderlerimizi dahi inceleyerek tamamen yerinde kullanıp, israf etmeden ve gereksiz bir lira dahi harcama yapmaksızın bu hizmetlerimizi yapacağız. 40 lira ile ki, bununda bir güzel örneği 2015 yılında biz tahmini bütçenin yüzde 95.6'sını tutturduk. Bu benim gözümde yüzde 100'dür. İnşallah her yıl bütçemizi bu şekilde Cenab-ı Allah bize tutturmayı nasip etsin. Bazı hizmetlerimizi yap işlet devret, takas veya trampa veyahut ta öz kaynaklarımızı yaparak ikili ilişkilerimizle, diyaloğumuzla şehrimize sizlerle beraber birlikte hizmet edeceğiz. Biz her türlü diyaloğa, her türlü projeye açığız."

Can: "2016’Da Önemli Projeleri Hayat Geçireceğiz"

Can: "2016’Da Önemli Projeleri Hayat Geçireceğiz"

Can: "2016’Da Önemli Projeleri Hayat Geçireceğiz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim