• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Çamyar: "Kültür Yolu Ünye’nin Turizm Potansiyelini Arttıracak"

Çamyar: "Kültür Yolu Ünye’nin Turizm Potansiyelini Arttıracak"
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yapımı devam eden "Kültür Yolu" projesinin tamamlanması ile Ünye ve Ordu'nun turizmde hak ettiği değeri bulacağını...

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yapımı devam eden "Kültür Yolu" projesinin tamamlanması ile Ünye ve Ordu'nun turizmde hak ettiği değeri bulacağını belirterek, "Biz, "Kültür Yolu" projesi ile başta turizmin canlanması olmak üzere Ünyemizin ve Ordumuzun turizmde hak ettiği yeri almasını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan bir çok tarihi mekan hazırlanan "Kültür Yolu" projesi ile bir birine bağlanıyor. Granit taşlarla oluşturulacak ve cadde boyunca manolya kokacak olan Kültür Yolu'nda birçok kilise, hamam, camii, müze, türbe, konak ve sur gibi tarihi eserler bulunuyor. Projenin tamamlanması ile Ünye'nin turizm potansiyelinin arttırılması hedefleniyor. Projenin ev sahipliğini yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ünye'nin tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması noktasında en önemli projelerden birinin "Kültür Yolu" projesi olduğunu belirten Çamyar, projenin tamamlanması ile Ünye'nin farklı bir kimliğe kavuşacağını söyledi.

"19 ANA NOKTAYI BİR BİRİNE BAĞLAYACAĞIZ"

Hazırlanan "Kültür Yolu" projesi ile 19 ana noktanın bir birine bağlanacağını ve vatandaşların bu güzergahta tüm tarihi eserleri görebileceğini ifade eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, "Belediye olarak "Kültür Yolu" projesine başladık adım adım ilerliyoruz. Ünye'de tescilli 120 tane eserimiz var. Bu eserler araya giren yeni binalarla dağınık bir hal almış. Biz "Kültür Yolu" projesi ile ara sokaklar dahil 19 ana noktayı birbirine bağlamış olacağız. Tüm tarihi eserlerin içerisinde bulunduğu bu güzergahta insanlarımızı manolya kokuları arasında, küp granit taş üzerinde yürüyerek Ünye'nin tarihi eserleri arasında gezebilecek. Bu proje içerisinde ayrıca Ünye'ye özgü ürünleri satın alabilecekler, Ünye'ye özgü yemekleri yiyebilecekler, başta Ünye lokumu ve Ünye su böreğini tatmış olacaklar" diye konuştu.

"TEMEL AMACIMIZ TURİZMİN CANLANMASI"

Projenin tamamlanması ile Ünye'nin turizmde adından söz ettireceğini aktaran Çamyar, "Proje ile temel amacımız başta turizmin canlanması olmak üzere Ünyemizin ve Ordumuzun turizmde hak ettiği teri almasını sağlamayı hedefliyoruz. Projede epey bir mesafe aldık, dış cephe giydirmesinden yol açımına kadar çalışmalar yaptık. Birkaç yıl içerisinde bu projeyi tamamlayıp turizmin hizmetine sunmuş olacağız. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

Çamyar: "Kültür Yolu Ünye’nin Turizm Potansiyelini Arttıracak"

Çamyar: "Kültür Yolu Ünye’nin Turizm Potansiyelini Arttıracak"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim