• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Çamsarı: "Hedeflediğimiz yere gelmek üzereyiz"

Çamsarı: "Hedeflediğimiz yere gelmek üzereyiz"
Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, göreve geldikleri 2014 yılından bu yana 4 yeni fakülte ve 20'den fazla bölüm kurduklarını belirterek,...

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, göreve geldikleri 2014 yılından bu yana 4 yeni fakülte ve 20'den fazla bölüm kurduklarını belirterek, "Ulusal ve uluslararası sıralamalarda hedeflediğimiz yere gelmek üzereyiz" dedi.

Çamsarı, katıldığı bir televizyon programında, Mersin Üniversitesi'nin genel durumu, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve devam eden projelerle ilgili bilgi verdi. "Ulusal ve uluslararası sıralamalarda hedeflediğimiz yere gelmek üzereyiz" diyen Çamsarı, "Göreve başladığım günden bu yana Mersin halkının istekleri doğrultusunda ihtiyaç duyulduğuna inandığımız 4 yeni fakülte ve 20'den fazla bölüm kurduk. Deniz Ticaret Odası'nın katkılarıyla kurulan Denizcilik Fakültesi'nin bölgemize ve ülkemize çok büyük katkıları olacak. Fakültemiz, yüksek kapasiteli laboratuvarları içeren bir fakülte olacak. İslami İlimler Fakültesi'nin de akademik anlamda zemini oluşturmaya başladık. Geçmiş çalışmalarıyla ve bilgileriyle örnek olacaklarına inandığımız ehil insanlardan oluşan bir ekip oluşturmaya çalışıyoruz. Ülkemizin gelişmesinde yüksek teknoloji üretimi ve ihracatının büyük bir yeri var. Bu anlamda Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile bu ilerlemeye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi de yine bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuş fakültedir" diye konuştu.

'Nuh'un Gemisi" olarak da adlandırılan Akdeniz Kültür Merkezi'nin, misafirhaneden konser alanına devasa bir merkez olacağını ifade eden Çamsarı, Girişimcilik Merkezi hakkında ise şu bilgileri verdi; "Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan projelere çok önem veriyor. Bakanımızın girişimcilik konusundaki tavsiyeleri üzerine böyle bir vizyon oluştu. Merkezin kurulması şu an onay aşamasında. Süreç tamamlanırsa merkez içerisinde bilim ve inovasyona yönelik birçok alan oluşturulacak. En önemlisi de ilk, orta ve lise çağdaki öğrencilerimizin inovasyon yaparak eğlenebilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefliyoruz."

Diş Hekimliği Hastanesi'nde 5 binden fazla insanının tedavi edildiğinin söyleyen Rektör Prof. Dr. Çamsarı, hizmetin önemine dikkat çekerek, yeni bir bina yapılacağını kaydetti. Tarsus Teknoloji Fakültesi'nin son iki senedir elde ettiği başarıyı bu yılda devam ettirerek Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Raporunda 1. sırada yer aldığını belirten Çamsarı, Tüp Bebek Merkezi, Kemoterapi Merkezi, Koroner Anjiyografi Merkezi, Göz Bankası, Gastronomi ve Mutak Sanatları gibi bölümler ve başarıları hakkında da bilgi verdi.

Türkiye'deki son teknoloji cihazlar Onkoloji Hastanesi'nde

Sağlık alanında da önemli girişimlerde bulunulduklarını vurgulayan Çamsarı, Onkoloji Hastanesi'ne dikkat çekerek, "Hastanemizin temeli iki ay önce atıldı. Sene sonunda bitmesi planlanıyor. Türkiye'deki son teknoloji cihazlar hastanemizde bulunacak. Buna emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Teknoparkın oldukça başarılı çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Çamsarı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün onayıyla Mersin'de 2. Teknoparkın kurulacağı müjdesini verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim