• BIST 9558.3
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Cami Bahçelerine Ceviz Fidanı Dikilecek

Cami Bahçelerine Ceviz Fidanı Dikilecek
Vali Şehmus Günaydın, cami bahçelerine ceviz fidanının dikilmesinin planlandığını söyledi.

Vali Şehmus Günaydın, cami bahçelerine ceviz fidanının dikilmesinin planlandığını söyledi.

Vali Günaydın, Kastamonu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen aylık merkez ve ilçelerdeki din görevlileri mutad toplantısına katıldı.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Günaydın, "Özellikle ilimizin en ücra köşesinde görev yapan ve bulunduğunuz yerde ve tek kamu görevlisi olmanız nedeni ile de çok önemli görevleriniz olan bir meslek gurubusunuz. Yapmış olduğunuz görev itibari ile de özelliği, niteliği olan bir mesleği temsil ediyorsunuz. Sizin yapmış olduğunuz çalışmaların toplum üzerindeki etkisi son derece önemli, son derece anlamlı. Bu nedenle görevimizi yaparken çok ciddi şekilde itina göstermemiz özenli davranmamız gerekiyor" dedi.

Köylerin ulaşım imkanının son derece zor ve engebeli bir coğrafyada bulunduğunu ifade eden Vali Günaydın, "Bir çok köyümüze arkadaşlarımız gittiği zaman, İl ve İlçe Merkezlerine gelişleri kolay olmuyor. Bu nedenle orada bulunduğunuz süre içerisinde insanlarımızın dertlerini, yaşadıklarını çok yakından tanıma fırsatı buluyorsunuz. Edinmiş olduğunuz izlenimleri, tecrübeleri bizlerle paylaşın. Tespit ettiğiniz hususlar bizim için çok önemli, çok anlamlı ve çok yararlıdır. Köylerimizin gözü kulağı olarak tespit ettiğiniz hususları yazı olarak ta gönderebilir, sözlü olarak da ifade edebilirisiniz. Hastalığı olan derdi olan, eğitime ihtiyacı olan, maddi imkânsızlık nedeni ile okuluna devam edemeyen çocuklarımız varsa bunları bize bildirin. Hasta olup tedavisini yaptıramayan yol yordam bilmeyen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olun, vesile olun. Bulunduğumuz köylerde tek kamu görevlisi sizsiziniz ve bu nedenle köprü vazifesi olacağınız hususlarda elbette ki çok fazla" diye konuştu.

"CAMİ BAHÇELERİNE CEVİZ FİDANI DİKMEYİ PLANLIYORUZ"

Cami bahçelerine ceviz fidanı dikmeyi planladıklarını aktaran Vali Günaydın, "Köylerimizde camimizin yanında, okulumuzun yanında bir alan varsa buralara ceviz fidanlarını dikelim. Bu yıl 20 bin ağaç diktikten sonrada bakımıyla da ilgilenirsek ileriki yıllarda bu kaynağın, bu gelirin tamamını, camilerimizin bakım ve onarımlarına harcayacağız. Bu proje ile ilgili olarak da sizlerin katkılarınızı desteklerinizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Günaydın, Hizmet İçi Eğitim Kurslarına katılarak başarılı olan din görevlilerine katılım belgelerini takdim ettiler.

Cami Bahçelerine Ceviz Fidanı Dikilecek

Cami Bahçelerine Ceviz Fidanı Dikilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim